Vejen til supersnit på 12,6: Brugte mindre tid på at lave lektier

I 1.g stressede hun løs med lektierne, og fik da også pæne karakterer. Men da M (nationen! kender hele navnet) ændrede strategi og brugte mere tid på sin kunst og mindre tid på lektier – så steg snittet markant. 

- Jeg har på trods af medgang og modgang netop afsluttet min studentereksamen med et gennemsnit på 12,6.

- Jeg har - modsat mange andre – erfaret, at det ikke nødvendigvis er positivt at bruge længere tid på lektier, end hvad der forventes af en gymnasieelev.

Stressede det første år
- For efter en periode i starten af gymnasiet med overdrevet lektietid og en stressende hverdag, lærte jeg, at det mest optimale er, at begrænse sin tid på skolen til det nødvendigste.

- Det har nu resulteret i, at jeg har haft en sund gymnasiegang med flottere resultater og plads til meget fritid.

M - som med bonus for A-fag og hurtigstart rammer et snit på 12.6 – brugte f.eks. masser af tid på at producere værker og holde en solo-udstilling imens hun gik i 2.g.

- Jeg har grundlæggende kunne konstatere, at gymnasiet er, hvad man gør det til. 

Brugte 8-10 timer om ugen på lektier
- Jeg vil sige, at jeg brugte 1-2 timer om dagen på lektier, og samtidig sørgede jeg for, at jeg bruge den elevtid der var afsat, og den varierede naturligvis fra dag til dag.

- Gennemsnitligt vil jeg tro, at jeg brugte omkring 8-10 timer om ugen på lektier, alt afhængigt af hvor mange afleveringer jeg havde den pågældende uge.

- Det vigtigste var i virkeligheden, at jeg sørgede for, at jeg fik afleveret alt, og at jeg brugte den elevtid, som skolen forventede man brugte på den pågældende aflevering.

Mere kræves der ikke for at score topkarakterer
- Min erfaring er, at der ikke kræves mere end det for at score topkarakterer.

- Det er nemlig ikke meningen, at man skal yde mere end det normale, for at klare sig igennem systemet, skriver M, og i går fortalte superstudenten Ulrikke til Ekstra Bladet, at hun også havde brugt masser af tid på ’socialt engagement og et travlt fritidsliv med plads til både arbejde og kreativ udfoldelse’.

19-årige Ulrikke bliver et af årets superstudenter. PRIVATFOTO Samfund - 19. jun. 2017 - kl. 11:23 I dag bliver Ulrikke 'superstudent': Det har været hårdt, men...

Men hvad siger du? Og kender du nogen, der bruger for meget tid på lektier og glemmer at leve?

395 kommentarer
Vis kommentarer