'Venner' skriver anonymt brev til død mands mor: Til at brække sig over

Kan man sørge for meget på Facebook? Og kan man informere for meget om en begravelse? Et anonymt brev til en sørgende mor, der mistede sin 21-årige søn for to uger siden, har sat gang i heftig sorg-debat.

Hvorfor laver man en hel happening... det er til at brække sig over, skriver den eller de personer i et anonymt brev til en mor, der mistede sin søn for to uger siden. Arkivfoto: Thomas Borberg
Hvorfor laver man en hel happening... det er til at brække sig over, skriver den eller de personer i et anonymt brev til en mor, der mistede sin søn for to uger siden. Arkivfoto: Thomas Borberg

- Vi er mange på facebook, som kender jer.

- Vi er også mange som synes det er usmageligt, at I bruger jeres afdøde søn til at få opmærksomhed.

Hvor længe vil i bruge et dødsfald til at få 'likes'?
Sådan skriver den eller de personer, der kalder sig 'jeres venner' i et brev, der forleden dumpede ind hos Britta P. Britta mistede sin søn ved en trafikulykke onsdag d. 26. april og den sørgende familie har brugt Facebook til at dele deres sorg og informere om begravelsen og mindeoptog, men den eller de personer, der kalder sig 'jeres venner', mener, at familien har brugt for meget tid på nettet:

- Hvor længe har i tænkt jer at bruge et dødsfald til at få 'likes', hjerter eller medfølelse.

- Håber ikke jeres søn kan se alt det polemik i har skrevet.

  Husk at fortælle at I elsker hinanden, mens i lever. helst ved at se hinanden dybt i øjnene og ikke på Facebook, står der bl.a. i brevet, som broren til den døde unge mand, har lagt på Facebook - med en opfordring:

Giv dig til kende - eller kom til vores adresse
- Det her er så usmageligt som noget kan være!

- At du ikke engang tør at skrive hvem det er fra, og at du vælger at skrive på andres vegne og kalde jer selv for venner??!!!

- Hvad f*ck er det for en opførsel? Hvem fanden har opdraget sådan en idiot!!! 

- Jeg opfordrer dig, og gerne alle dem som du mener er venner, til at stille på vores adresse!! Eller give dig til kende?!!! Det her er der ikke et eneste mennesker der er tjent med!! 

- Facebook er vores måde at komme ud til alle Kasper’s venner, da han var en meget ung mand og brugte de sociale medier!!

Del meget gerne - rasende er ikke ordet
- Del meget gerne!!! Rasende er ikke ordet! Det her vil vi ikke finde os i! , skriver Daniel, men hvad tænker du?

Jydskevestkysten' net avis jv.dk er der foreløbig 23 læsere, der har kommenteret det anonyme brev og brorens opfordring. Og den mest populære kommentar - 22 likes - giver familien ret:

- Synes de mennesker som har skrevet dette brev, er så latterlig og nogle bangebukser at de ikke engang tør skrive under med navn.

- Og de kalder dem selv for venner. De burde skamme sig, skriver Lone N, og Sara B synes at brevskriver(ne) burde have krøllet brevet sammen istedet for at sende det:

- Jeg har selv lagt 2 børn i graven. Og brugte også Facebook til give info omkring kirke mm.

Kæmpekram fra en englemor til en anden
- Der er ikke noget værre end at miste et af sine børn. At sige til en knust mor at hun skal tage sig sammen er simpelthen det ledeste man overhovedet kan gøre.

- Jeg hadede den opmærksomhed jeg fik. Jeg ville for alt i verden gerne have byttet den til mine børn i live hos mig igen. 

- Vi sørger alle sammen forskelligt. Den værste sorg af dem alle er at ligge sit eget barn til evig hvile. Og hvis man ikke selv har prøvet det. Så kan man aldrig nogensinde i sin vildeste fantasi forstille sig hvordan det føles.

- Sender dig og din familie min dybeste medfølelse. Og et kæmpe kram fra en englemor til en anden ❤, skriver Sara B.

113 kommentarer
Vis kommentarer