Vennerne får smøger betalt af kommunen: Støjberg roser 19-årig flygtning

I går var integrationsminister Inger Støjberg på besøg på Ribe Camping, hvor 19-årige Ahmad har fået arbejde. Det gjorde hende glad

I går mødte Støjberg Ahmad på 19, der arbejder på Ribe Camping: Jeg lagde særligt mærke til hans vilje til at meget ud af hverdagen og opnå de mål, han sætter sig, sagde ministeren efterfølgende. Arkivfoto: Jens Dresling
I går mødte Støjberg Ahmad på 19, der arbejder på Ribe Camping: Jeg lagde særligt mærke til hans vilje til at meget ud af hverdagen og opnå de mål, han sætter sig, sagde ministeren efterfølgende. Arkivfoto: Jens Dresling

- Endelig en god nyhed som vi kan være glade for, for så skal vi jo ikke forsørge ham.

- Kan bare ikke forstå, at det straks skal vendes til noget negativt. 

Han gør alt for at være selvforsørgende
Sådan skriver Hanne P i en af 12 kommentarer integrationsminister Inger Støjbergs besøg på Ribe Camping har fået på JydskeVestkystens Facebook-profil. Under besøget fik Inger Støjberg sig nemlig en god snak med Ahmad, der arbejder på campingpladsen, og har tjent så mange penge på at arbejde, at han har købt sig en bil:

- Hvorfor skal en ung mand, som gør alt for at være selvforsørgende og ikke er bange for at arbejde, straks sables ned????

Flygtninge får løntilskud på bekostning af danskere
- Det er en sørgelig mentalitet der udvises herinde, fortsætter Hanne i kommentaren, der er rettet mod de Facebook-debattører, der mener, at Ahmad har fået sit arbejde på bekostning af en arbejdsløs dansker:

- Løntilskud skaffer arbejdspladser til flygtningene.

- Desværre på bekostning af arbejdsløse danskere, skriver Kurt M således, og Ellen C er enig:

- Nå ja, det er det er jo en af de såkaldte flygtninge.

- Havde det været en (selv red), var der ingen der havde skrevet om det.

- Tak til vores uduelige politiker.

Vigtig at han siger det til sine venner
Støjberg selv var dog meget imponeret af Ahmad, som hun havde læst og hørt om på forhånd. Og da han fortalte ministeren, at han undrer sig over det danske system - der giver hans venner mulighed for sidde derhjemme og få deres smøger og meget andet betalt, uden at skulle arbejde for det -  blev hun ekstra glad for ham:

- Det er tankevækkende, at han siger det om sine venner, men det bekræfter mig jo i, at vi er nødt til at føre en fast hånd omkring dette.

- Men her tror jeg, at det er vigtigere at en som Ahmad, der siger det til sine venner end at det er mig, der gør det, sagde Inger Støjberg til avisen, men hvad siger du?

Er det fair at integrationsministeren fremhæver en flygtning der har fået arbejde? Og tror du, at han har taget jobbet fra en arbejdsløs dansker?

Så kan alle de danskere og ikke-danskere, der i årevis har brokket sig over arbejdsløsheden, endelig få job, skriver Else W i en kommentar til at ambassadører fra flere østlande beder deres statsborgere om ar rejse hjem. Arkivfoto: Thomas Borberg nationen Endelig: 32.495 østarbejdere bliver bedt om at rejse hjem

225 kommentarer
Vis kommentarer