Ventetid på kørekort: Må takke nej til job til 25.000 kr

Der ligger tusindvis af kørekortsager og venter på at blive behandlet hos politiet. Det er Bille og drengene fra AMU-kurset kede af

Johnny, Knud, Robert, Kenny, Leif, Brian og Bille er kede af, at politiet er 3-4 måneder om at godkende deres kørekort.
Johnny, Knud, Robert, Kenny, Leif, Brian og Bille er kede af, at politiet er 3-4 måneder om at godkende deres kørekort.

- Hej nationen!

- Vi er flere forskellige hold på AMU erhverskøreskolen i Næstved, som er igang med at tage erhvervskort inden for både bus og taxi.

Kurset varer 6 uger
- Som udgangspunkt er der fastsat et forløb på 6 uger til begge erhvervskort, men grundet en flaskehals, kan der åbenbert gå op til 3-4 måneder for at blive godkendt til bare teoriprøven.

Men ventetid på kørekort er 3 måneder

- Det, som vi er alle er rigtigt frustrerede over er, at kurset som bliver udbudt, er på 6 uger, og at det nu viser at at det faktisk er helt UMULIGT at nå at gennemføre på de 6 uger, uanset hvordan man gør pga den lange ventetid.

Johnny, Knud, Robert, Kenny, Leif og Brian er sure
Sådan skriver Bille S, der sammen med Johnny, Knud, Robert, Kenny, Leif og Brian er ved at tage erhvervskørekort. Men problemet er, at man ved erhvervelse af erhvervskort, skal have en godkendelse fra embedslægen, der skal godkendes af politiet. Og at det tager mere end 4 måneder før man får de godkendelser og kan få lov til at gå til teoriprøve.

Så folk springer fra oggår glip af job
- Derfor springer op til halvdelen fra som er gået i gang med disse uddannelser, skriver Bille, der synes, at systemet burde arbejde lidt hurtigere. For to uger siden fortalte Stella Østerhaab fra Administrativt Center Øst, der er det ene af to steder i Danmark, der behandler sager om kørekort, at der lige nu ligger mere end 5000 kort og venter. Brevet fra Bille fortsætter derfor således:

nationen Kaos før ferie: Kørekort i 1000'vis samler støv hos politiet

- Det har en masse konsekvenser, nogle bruger deres 6 ugers selvvalgte uddannelse, uden at få kortet, nogle må stoppe midt i forløbet pga job eller lign.

- Andre må sige nej til jobs som skulle være påbegyndt efter de 6 ugers uddannelse.

Jeg må jo takke ned til 25 kilo
- Jeg skulle starte på et job d. 29 - men det må jeg jo så takke nej til, da jeg ikke kan starte som aftalt.

- Det koster mig sandsynligt så et arbejde med en løn på ca 25000 kr, når jeg fortæller ham, at jeg ikke kan starte som aftalt, da jeg først kan færdiggøre det om x antal måneder.

- Dertil kommer ekstra udgifter i transport til køreskolen, skriver Bille, der også kan fortælle at lærerne på AMU også frustrerede - især fordi, der er ledige chauffør-jobs lige nu.

 

Hvad synes du? Skal politiet ansætte nogle flere kørekortfolk?

65 kommentarer
Vis kommentarer