Vi fulgte med briterne ind i EU: Nu vil vi gerne følge med ud

10.092 læsere har deltaget i debat om EU-medlemsskab i dag. De fleste vil gerne gøre som englænderne

- Det er som om, at man i EU tænker, at de ENESTE, der vil tabe på ikke at give Storbritannien en ordentlig handelsaftale er Storbritannien.

- Det er som om at man HELT glemmer, at det er EU's næststørste økonomi, og stadig én af verdens største, og at handelsmure skader begge veje, og ikke bare én vej.

Se også: Bank of England talte dårligt om Brexit: Nu indrømmer de fejl

EUs dilemma
Sådan skriver nationens! Michael B i en af de kommentarer der lige nu vælter ind til artiklen om de tanker om udmeldelse, den britiske premierminister May præsenterer i dag.

Se også: 64 millioner skal ud af EU: Nu truer de med Trump

- EU sidder sikkert med et dilemma gående på, at hvis man giver Storbritannien en alt for god aftale vil den danne skole for andre eventuelle udmeldelser af EU, men hvis man fejler med at lande en ordentlig handelsaftale, så straffer det i dén grad og især det 'gamle EU' (de mest vestlige europæiske lande inkl. Danmark).

Trump-kortet er Englands es
- Så lige nu skal man pisse territoriet af og stille sig så langt ude som muligt, fordi uanset hvor man starter med at stille sig, så vil man blive trukket ind mod et kompromis, fortsætter Michael B kommentaren, hvor han også roser May for at bruge Trump-kortet:

- Selvom at jeg ikke er glad for at Trump er et es i hånden for GB, fordi de muligvis kan få en god handelsaftale med USA, som er bedre end resten af EU har.

Og EU har ikke nogen trumf
- Det gør at EU ikke længere sidder med trumfen i hånden, skriver Michael, mens Peter nøjes med at skrive en eneste sætning:

- Danmark fulgte med briterne ind i EF, nu er det på tide at vi følger med dem ud af EU.

Af de 10.092 læsere, der foreløbig har deltaget i debatten, er der mere end 70 procent, der synes Danmark skal stemme om fortsat EU-medlemsskab - og 60 procent, der tror de vil stemme 'nej'.

Flertal vil have EU-afstemning
- Lad os danne en union af UK, Danmark, Norge Sverige, Finland og Island UDEN Sverige.

- Så vil vi blandt andet slippe for de katolske både i tro og adfærd, samt for EUs udenrigs-kommisær Frederica Mogherini, som sagt på jysk er træls og bindegal, skriver S. Jensen, der nok tilhører den gruppe, der vil stemme nej til at Danmark skal være med i EU.

Men hvad vil du stemme, hvis vi får en afstemning - og hvorfor?

 

101 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere