Vi har luksus her i Danmark: Fattige har 117.000 kroner at leve for

Der er ingen ekstremt fattige danskere, men der er cirka 4 procent, der kan kalde sig selv relativt fattige. Kender du en af dem?

Kender du nogen 'relativt fattige', der har i omegnen af 9.750 udbetalt hver måned - eller måske mindre? Arkivfoto: Linda Johansen
Kender du nogen 'relativt fattige', der har i omegnen af 9.750 udbetalt hver måned - eller måske mindre? Arkivfoto: Linda Johansen

- Jeg får førtidspension og jeg synes virkelig ikke, der er for meget at gøre godt med.

- Det kan lige løbe rundt, hvis jeg tænker mig godt om, så jeg føler virkelig med de mennesker, der er på kontanthjælp eller anden form for overførselsindkomst.

- Det er ikke mange penge, de får at leve for.

Et år med 117.000 efter skat - så er du relativ fattig
Sådan skriver nationens! Madhardt i en af de 893 kommentarer, der er skrevet om den 'fattigdomgrænse', Danmarks Statistik benytter for at kunne sammenligne danskere med borgere i andre lande, når vi deltager i FNs kamp mod fattigdom.

Bør børn, hvis forældre er på offentlig forsørgelse, sendes ud og arbejde? Arkivfoto: Anthon Unger nationen Hjemmegående mor undrer sig: Hvorfor arbejder kontanthjælpsbørn ikke?

Statistikkerne har regnet sig frem til at en dansk borger kan betegnes som 'relativt fattig', hvis vedkommende ét år har en indkomst under 117.000 kroner efter skat. Og det var der 4,5 procent af danske mænd og 3,5 af danske kvinder, der havde i 2016.

På kontanthjælp og har 21 kr at leve for når regningerne er betalt
- Jeg er (desværre) på kontanthjælp og får 'kun' ca. 6.600,00 om mdr.

- Der skal jo betales husleje, mad, transport, forsikring osv. af disse penge.

- 3 dage efter jeg har modtaget dem, er der ca. 21 kr tilbage til resten af mdr.

- Jeg har op til flere gange forsøgt at søge på jobs som jeg mener passer mig og mine kvalifikationer - men uden held, indtil videre, skriver nationens! Spooky M i en anden kommentar, mens Karloscar mener at det er rent pjat at tale med fattigdom i Danmark:

- En person på 'fattigdomsgrænsen' på kr. 117.000 betaler ca. 20% af beløbet i skat.

Alle får mad og lægen er gratis: Det er luksus
- Hertil kommer et utal af skattefri ydelser i form af boligydelse, børnetilskud, børnepenge, gratis institutionsplads, julehjælp/Frelsens Hær m.m.

- Når det hele gøres op er konklusionen: Ingen fattige i Danmark. Alle får mad dagligt og, 99,9% har et sted at bo, alle har tøj på. Læge/hospital er gratis osv.osv.

- Hvis du sammenligner med andre lande har vi luksus i Danmark, udover det sædvanlige, skriver Karlsoscar, men hvad tænker du?

Marie som Mor Danmark med udsigt over havet og med en flygtningebaby i armene. Privatfoto 1849 Danmark er så rigt: Marie vil tage 2000 kvoteflygtninge - mindst

200 kommentarer
Vis kommentarer