Annonce:
Annonce:

Vi kom i store flokke uden kvinder: Naturligvis blev vi afvist

Hvis der er for mange mænd på et diskotek, er stemningen ubehagelig, skriver Vagn K, der mener at forholdet mellem mænd og kvinder skal være  i een eller anden form for balance og at kun diskoteker, der diskriminerer, kan tjene penge.

I gamle dage blev man afvist, hvis man kom en stor flok unge mænd, skriver Vang, der er pensionist, og godt kan forså at diskoteksejere diskriminerer. (arkivfoto: Politiken)
I gamle dage blev man afvist, hvis man kom en stor flok unge mænd, skriver Vang, der er pensionist, og godt kan forså at diskoteksejere diskriminerer. (arkivfoto: Politiken)
Annonce:
Følg nationen!

- Selvfølgelig diskrimineres der i det københavnske natteliv.

- Det har altid fundet sted, og det er desværre nødvendigt hvis dansestederne skal økonomisk overleve.

Kom vi ind købte vi højst en genstand
- I min ungdom var det soldater der blev diskrimineret. Det var nemt at forsvare for ejerne af dansestederne.

- Vi havde ingen penge, og hvis vi kom ind købte vi højst en genstand.

Politi til asylsøgere: I er gæster og stop med at gå i flok

Annonce:

Afvist i Holstebro, Slagelse og København
Sådan skriver pensionisten Vagn K i et brev om diskrimination i nattelivet og Københavns Kommunes tanker om, at sende spioner eller testpersoner ud i nattelivet, for at tjekke om de kan komme ind på forskellige dansesteder. Vagn er nemlig selv blevet afvist mange gange, da han som soldat i begyndelsen af 1960'erne gik i byen med sine kammerater i Holstebro, Slagelse og København, og det var – fortæller han - helt normalt dengang. Hans brev fortsætter derfor således:

Vi kom i store flokke - uden kvinder
- Vi kom i store flokke og havde selvsagt heller ingen kvinder med. Derfor blev de fleste menige soldater ikke lukket ind.

- Al erfaring fra nattelivet viser, at hvis sammensætningen af gæster i nutidens diskoteker har en stor overvægt af enlige mænd, i forhold til antallet af enlige kvindelige gæster, er der næsten automatisk og med sikkerhed lagt op til vold.

Diskoteker savner nydanske piger

Annonce:

Ejerne af dansestederne har altså erfaring
- Det er primært unge mænd med muslimsk baggrund, der udsættes for dette, fordi ejerne af dansestedet af erfaring ved, at disse unge enlige mænd hænger hele natten over en sodavand, og ifølge deres kultur og religion ikke tillader, at ’deres’ kvinder går i byen for at danse eller opnå kontakt med det modsatte køn, skriver Vagn, der opfordrer kommunen til - i stedet for at sende spioner ud - at undersøge, hvordan dansestederne skal kunne overleve uden for mange af dens slags gæster, der jo selv groft diskriminerer kvinder.

Saras kæreste hevet ud af kø: For sort til disko

En gruppe skal teste indgangen til restaurationerne
Københavns Kommune har sat 500.000 kroner af til at et 'Trygt natteliv', og en af tankerne er, at sende et antal unge mennesker ud i byen for at undersøge omfanget af diskrimination:

- Der (vil) blive foretaget systematiske tests, som skal dokumentere eventuelle brud på lovgivningen om ulovlig forskelsbehandling.

- Disse tests foregår ved, at en gruppe af unge med forskellig baggrund (køn, alder, etnicitet osv.) tester indgangen til diverse restaurationer for at dokumentere, om dørmændene diskriminerer, hedder det i handlingsplanen, der ikke er politisik vedtaget endnu.

Men hvad mener du - ville det være en god ide at indføre kønskvoter på diskotekerne, så man kun bliver lukket ind, hvis man kommer med en af det modsatte køn?

Annonce:

Hvis du har andre ideer til at gøre nattelivet mere trygt må du også meget gerne skrive dem her. Kommunen har lovet, at de vil læse med i kommentar feltet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: