Vil bruge EU-lov til at stoppe tysk motorvejsskat

EU skal gribe ind overfor Tysklands motorvejsskat, der skader den frie bevægelighed, siger Jens-Kristian Lütken fra Europabevægelsen

Godt 975 kroner kommer det til at koste årligt, hvis du vil benytte de tyske motorveje. (Polfoto)
Godt 975 kroner kommer det til at koste årligt, hvis du vil benytte de tyske motorveje. (Polfoto)

- Den tyske motorvejsskat er diskrimination og mod EU-retten!

- Da Danmark for nogle år siden flirtede med at genindføre grænsekontrollen, var der ingen ende på forargelsen blandt de tyske politikere, men sagen er jo, at den tyske beslutning om indførelse af motorvejsskat gør meget mere skade for den frie bevægelighed.

Sådan siger Jens-Kristian Lütken fra Europabevægelsens forretningsudvalg, om den tyske motorvejsskat, som kun rammer udlændinge.

Se også: Så dyrt bliver det at køre på de tyske motorveje

Skatten er på 130 euro årligt og indføres fra 2016. Det har den tyske Forbundsdag vedtaget trods kritik om, at vejskatten kun rammer udlændinge i strid med EU's regler.

Forbundsdagens langtrukne debat om lovforslaget viste af samme årsag sprækker i den tyske koalitionsregering af Angela Merkels kristendemokrater, CDU/CSU, og Socialdemokraterne i SPD, som under valgkampen i 2013 fuldstændig afviste at indføre vejskatten.

Se også: FDM: Tysk vejskat er dybt problematisk

Skønt de tyske bilister også skal betale vejskatten, kompenseres de med lavere tyske bilskatter. Det strider ifølge kritikerne imod EU's regler - men hvad mener du?

Vil du bevæge dig mindre når Tyskland fra næste år vil tage penge for at køre på motorvejene?
Og tror du Europabevægelsen kan få EU til at forbyde Tysklands motorvejsskat?

 

99 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere