Annonce:
Annonce:

Vil gerne være diplom-ingeniør: Men fængslet ligger 165 km fra universitet

Peter blev dømt 4 år for narko, og har gennemført DTUs adgangskursus i fængslet. Men nu er han pga af en 'dumhed' blevet flyttet til et fængsel på Fyn, og må melde fra på den diplomingeniør-uddannelse han begyndte på 1. september. Er det synd for Peter?

Peter, der sad i et fængsel i Avedøre, var godt i gang med at tage en diplom-ingeniør uddannelse, men så blev han stoppet uden kørekort, og nu har Kriminalforsorgen sendt ham til Fyn. Nu er Peter ked af, at han bliver nødt til at droppe drømmen om en uddannelse.
Peter, der sad i et fængsel i Avedøre, var godt i gang med at tage en diplom-ingeniør uddannelse, men så blev han stoppet uden kørekort, og nu har Kriminalforsorgen sendt ham til Fyn. Nu er Peter ked af, at han bliver nødt til at droppe drømmen om en uddannelse.
Annonce:
Følg nationen!

- Jeg fik 4 år for narko i november 2014.

- Jeg havde selv et misbrug.

Gennemførte DTUs adgangskursus fra fængslet
- Men så startede jeg på DTU adgangskursus (gymnasiel uddannelse) august 2015 og bestod dette august 2017.

- Og i september 2017 blev jeg så optaget på min videregående uddannelse som diplomingeniør inden for byggeri og infrastruktur.

Sådan indleder Peter S et brev - et nødråb faktisk - til nationen! om den i hans øjne meget uheldige situation han er kommet. For uddannelsen foregår i Ballerup, og den kunne han også godt passe med udgang fra det fængsel i Avedøre, han afsonede i indtil 1. november.

Annonce:

Intet kørekort - men in multihandicappede søn skulle køres
Men som du kan læse i hans brev, så dummede han sig, og derfor har kriminalforsorgen deporteret ham til et fængsel på Fyn. 165 kilometer fra DTUs Ballerup afdeling. Hans brev - som han har sendt sammen med et par udtalelser fra fængelspensionen i Avedøre OG hans uddannelsessted - fortsætter nemlig således:

- Den 26. oktober blev jeg stoppet i bil uden kørekort .

- Jeg ved godt, at dette var dumt, men omstændighederne gjorde bare, at jeg følte det var nødvendigt. Det var min søn, som er multihandikappet, der skulle køres.

- Det har ikke været helt let for mig at passe min uddannelse under afsoningen. For selvom jeg har afsonet i et åbentfængsel, har jeg f.eks. været nødsaget til at overnatte i arresthus i forbindelse med stort set alle mine eksaminer, hvor jeg siddet uden mulighed for at forberede mig i dagene op til eksamen.

- Men jeg har ikke på noget tidspunkt givet op, for når jeg tænker på en fremtid uden kriminalitet i faste rammer, er det bestemt kampen værd. Min uddannelse betyder også, at jeg har kunne stoppe mit misbrug.

Annonce:

Jeg har ikke lyst til at ryge tilbage til narko-livsstilen
- Men nu er jeg så overført til Søbysøgård fængsel på Fyn, hvor jeg ikke har mulighed for at fuldføre mine studier og jeg har bestemt ikke lyst til at ryge tilbage til min tidligere livsstil og jeg tænker skal det hele ryge på gulvet på grund af en trafik forseelse ?

- Jeg var – indtil det med kørekortet - i udstationering på pension Lysholmgaard (i Avedøre), hvor jeg havde mulighed for at passe min uddannelse og jeg ved, at de flere gange har søgt om at få mig tilbage. Der er også en plads nu .

- Problemet er at fængslet her hverken vil behandle min prøveløsladelse, eller give mig mulighed for at komme tilbage i udstationering før min sag om kørekort er afgjort i retten.

- Og sådan sag kommer jo ikke op før om mindst et år, skriver Peter, der er helt med på at der er mange, der synes at kriminelle bare kan rådne op i fængslet - men han er så desperat, at han prøver alligevel.

Kriminalforsorgen vil/kan ikke udtale sig om enkeltsager, men hvad tænker du?

Skal Peter have lov til at afsone i fængslet i Avedøre - så han kan passe sin uddannelse?

Annonce:

Her er udtalelsen fra fængslet i Avedøre:

Peter har afsonet på Lysholmgård (Avedøre) i perioden 2. januar-31-oktober.

Peter har haft en fuldstændig uproblematisk afsoning her på stedet.

Han har altid passet sin uddannelse, både i henhold til mødeligt, men i særdeleshed også i henhold til lektier og opgaver.

Peter har søgt støtte i en god studiekammerat, og sammen har de klaret sig godt gennem uddannelsen.

Peter har udelukkende brugt stort set alt sin tid på sin uddannelse og sin familie.

Det er vores vurdering, at Peters recidivrisiko mindskes gevaldigt, når han kan passe sin uddannelse og han får familiens fulde opbakning hertil.

 

Peter har altid henvendt sig høfligt og ordentligt til personalet, været i god tid ved særlige forespørgsler og har aldrig haft en dårlig attitude på stedet.

Peter har været meget vellidt af personalet og sine medbeboere.

 

Her er udtalelsen fra om uddannelsen:

Annonce:

Den effektive undervisningstid er normeret til 45 timer pr. uge.

Det er ikke kun hverdag, der er skemalagt, men også weekender.

Derudover er det ikke alt undervisning der er fast skemalagt, da der er en del gruppearbejde og studiegrupper, der også er obligatorisk.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: