Vil grave 200.000 kr ned i haven: Banken tror jeg hvidvasker

Hvad gør man, hvis man ikke kan få en erhvervskonto i banken, og de anklager en for hvidvaskning, hvis man bruger sin privatkonto? nationen! har fået et brev fra en presset mand

Hvad gør man med penge, som banken ikke vil tage imod? Arkivfoto: Nicolai Svane/Arkiv
Hvad gør man med penge, som banken ikke vil tage imod? Arkivfoto: Nicolai Svane/Arkiv

- Hej.

- Jeg driver en mindre enmandsvirksomhed (entreprenør).

- Vi tjener gode penge hver dag, vi arbejder hårdt og er ved at få godt fat, fremtiden ser faktisk lys ud.

Men de vil ikke give mig en erhvervskonto
Sådan indleder Peter et brev til nationen! om at tjene penge, og have problemer med at opbevare penge. For Peter - som faktisk skal have 200.000 kr fra en kunde i denne uge - har nemlig fået at vide, at han bliver smidt ud af banken, hvis han prøver at sætte pengene ind på sin privatkonto.

Og fordi har er nystartet, og måske også fordi han står i RKI, vil banke ikke give ham en firma-konto. Peter håber, at der på nationen! sidder nogle, der kan hjælpe ham med et godt råd, for indtil videre ser han kun den mulighed, at få de 200.000 kr udbetalt i kontanter. Hans brev fortsætter nemlig således:

Så jeg har brugt min privatkonto
- Vores store problem/udfordring er, at vi i længere tid har forsøgt at få en erhvervs konto (ingen lån eller kassekreditter) i den bank, hvor vi har vores private konto.

- En sådan konto har vi ikke kunne få, årsagen skulle være at vi ikke har nogen regnskaber og tal endnu, men når vi har været på banen et års tid, så skal de få tal og regnskaber, en anden medvirkende årsag kan være, at jeg er kommet i RKI, vi har været uheldige med nogle økonomiske tab.

- Jeg har derfor været tvunget til også at anvende min private konto som erhvervskonto.

Men banker mener at jeg hvidvasker
- Men banken, som altså ikke vil give os en erhvervskonto, har opdaget det og foreløbigt sagt, at de ikke ønsker os som privatkunder, fordi vi hvidvasker penge.

- Vi har kontaktet politiet og fortalt dem, at vi måske har foretaget noget ulovligt, men vi har ikke hvidvasket penge, da der er bilag for indtægter og udgifter.

- Om kort tid skal jeg modtage et sekscifret beløb. Skal jeg grave dem ned i haven, spørger Peter, der sidder og læser med på kommentarerne.

Kender du til problemer med at få en erhvervskonto? Og til anklager om hvidvask? Og hvad synes du Peter skal gøre med de penge, han tjener?