Vil ikke hjem til Afghanistan: Hussein er tæsket ud af EU tre gange

Der kommer ikke så mange asylsøgere til Danmark, som der har gjort - måske fordi politifolk i Ungarn og Kroatien bruger køller mod de asylsøgere, der forsøger at komme ind i EU. Men er det OK at bruge vold?

- De ungarnske politifolk slog mig lige over øjet med en kølle.

Sådan siger 18-årige Usman K., der er flygtet fra Afghanistan til Europa, til den svenske avis Aftonbladet, om den behandling han og 9 andre unge asylsøgere fik, da en forleden nat klippede sig gennem et trådhegn og forsøgte at komme ind i Ungarn/EU.

Kravlede ud af EU igen efter tæsk
Usman fik tæsk i flere minutter, men stak af - gennem del hul han lige havde klippet i hegnet til EU, og i dag sidder han i Serbien sammen med tusindvis af andre asylsøgere, der er blevet afvist på den hårde måde af EUs yderste grænsevagt.

Asyltal for januar når laveste niveau i næsten otte år

Politi: lad vær med at søge asyl
Også Politiken har talt med en afghansk asylansøger, der fik tæsk fordi han ville søge asyl. Først forsøgte politifolken i Kroatien at overtale ham til at lade være, men da han insisterede, blev han ifølge Politiken tævet og sendt retur til Serbien, hvor han kom fra.

Slået og ydmyget
- Politiet i Zagreb satte ham ind i en bil med løfte om at køre ham til et asylcenter, men i stedet kørte de ham og to andre flygtninge til den serbiske grænse, hvor de blev slået, ydmyget og fik taget deres mobiltelefoner, skriver Politiken, der også kan fortælle, at Hussein er blevet tæsket ud af Ungarn tre gange - men at han ikke vil hjem til Afghanistan, fordi han er bange for Taleban. 

EU-lande opfordres til at indespærre afviste asylansøgere

For et par måneder siden skabte det voldsom debat, at en dansk politiker mente, at det var OK at affyre varselsskud mod flygtningebåde, der krydser Middelhavet på vej til Europa. Dengang mente 53 procent, at EUs krigsskibe skulle lade være med at affyre varselsskud. 

Maskingevær og bomber: Sådan er den Europæiske Kystvagt bevæbnet

Men hvad siger du? Er det OK at bruge vold mod asylsøgere, der prøver at komme ind i EU?