Vil så gerne arbejde i Fakta: Men 'praktikanten' arbejder gratis

Det er svært at konkurrere med folk, der arbejder gratis skriver Kenni

- Jeg vil vildt gerne arbejde i Fakta. Jeg er god til det jeg laver - og jeg elsker det.

- DESVÆRRE har alle butikker fundet ud af, at man bare kan få praktikanter fra jobcentret!!!

- HVORDAN skal det hjælpe på arbejdsløshed, når kommunerne er med til at FJERNE stillinger fra arbejdsmarkedet bare for 'aktivering' ???

Alle kan få arbejde i butik - gu kan de ej
Sådan skriver 29-årige Kenni Andersen i et læserbrev til Ekstra Bladet om den møgsituation han er havnet i. Han bor med kæresten i Randers, og kalder sig selv 'Butiksarbejderen der ikke kan få arbejde i butik'. Hans brev fortsætter således:  

- 'Alle kan få arbejde i butik' hedder. Gu kan de ej!!

- Eller jo, hvis man er på kontanthjælp eller dagpenge og er villig til at arbejde gratis for det spinkle håb om at få et job....

Mister dagpengene om et år
- Jeg mister mine dagpenge om under et år, og mine udsigter til at få job indenfor et felt hvor 'alle kan få arbejde' ser latterligt dårlige ud.

- Så jeg skal nok forberede mig på at få et arbejde, jeg ville hade at stå op til hver dag  fordi det offentlige skal have aktiveret de arbejdsløse....

Folk der arbejder gratis og ungarbejdere - suk
- Hvorfor skal folk der ikke gider at arbejde i butik fratage mig MIN chance for at arbejde med det jeg brænder for??

- Og lad os slet ikke komme i gang med massebrugen af ungarbejdere, som gør mine udsigter endnu ringere...

Ved godt jeg er negativ
- Ja det var nok en lille smule negativt men det går mig på at det skal være SÅ svært for dem af os som rent faktisk gider..

- For at slutte positivt håber jeg i alle får en god dag eller aften, skriver Kenni, der gerne vil have fokus på, at de mange nyttejobs, praktikforløb, jobtræning og ressourceforløb, folk på diverse former for offentlig ydelse skal gennemføre, tager stillingerne fra folk som ham.

Har han en pointe? Og har du et godt råd til Kenni? Og kender du også nogen, der har svært ved at finde arbejde, fordi stillingen er besat af 'gratis arbejdskraft'?

I november var der cirka 29.000 dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere, der var i aktivering ifølge Danmarks Statistik.