Vil tjene på fattige: Kommune sælger tigger- tilladelser

Det handler både om at skræmme tiggerne væk, men også om at få bedre kontakt til dem, siger svensk lokalpolitiker om de 80-kroner dyre 'tigge-tilladelser' man fremover skal kunne fremvise, hvis man vil tigge i Eskilstuna.

Flere svenske byer har forbudt tiggeri, og nu prøver Eskilstuna at indføre 'tigge-tilladelser'. Flere mener dog, at en kommune skal lade være med tjene penge på de fattige. Arkivfoto
Flere svenske byer har forbudt tiggeri, og nu prøver Eskilstuna at indføre 'tigge-tilladelser'. Flere mener dog, at en kommune skal lade være med tjene penge på de fattige. Arkivfoto

- Det er rigtig godt.

- Røde Kors og de andre skal jo også søge om tilladelse, hver gang de skal ud og stå og samle penge ind, så hvorfor skal tiggere behandles bedre?

- Det bør være samme regler.

Se også: Tiggere angrebet med skumslukker og vand: Nu må kommunen smide dem væk

Politiet eller vagter skal kontrollere
Sådan skriver Johan H i en populær kommentar på den svenske avis Aftonbladets Facebook-profil, om byen Eskiltunas opstramning over for byens tiggere. Fremover skal de nemlig søge om tilladelse til at tigge, og sådan en koster cirka 100 svenske/80 danske.

- Det bliver politiet eller nogen - f.ex. vagter - som politiet udpeger, der skal kontrollere tiggerne, og hvis man ikke har en gyldig tilladelse, så skal man væk fra stedet, fortæller Jimmy Jansson, der er valgt til byrådet i Eskilstuna for Socialdemokraterna til avisen.

Fattige er ikke kriminelle
Socialdemokraten mener, at der er i omegnen af 50 mennesker, der tigger i Eskilstuna, som har 100.000 indbyggere, og han nævner også, at der kan være bagmænd, der tjener gode penge på 'tiggerne'. Og det er der nogle af avisens Facebook-venner, der godt kender til:

- Det er ikke kriminelt at være fattig. Fy.

- Desuden er det ikke staklerne, som sidder foran butikkerne, som er problemet - nej, det er menneskehandlerne som står bag dem, man skal jagte, skriver Sari S, og Petra N - som muligvis har set sådan en bagmænd - fortsætter:

Se også: Voldsomt: Opgør om dåsepant endte med lussing og haglgevær

Tiggeren satte sig ind i skinnende BMW
-  Hum.. I dag ved Ica (stor svensk supermarkedskæde) sad en kvinde og tiggede ved indgangen.

- Da jeg kom ud, havde hun netop rejst sig og var på vej over parkeringspladsen.

- Og så satte hun sig ind på passagersædet i en skinnende BMW.

-Ja, skriver Petra, men hvad tænker du? Og synes du det OK, at en kommune på den måde tjener penge på fattige?

10 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere