Vilde seertal til Matador: Men hvorfor sender DR ikke alle afsnit nu?

Første afsnit af den restaurerede version af Matador blev set af 1.161.000. Andet afsnit blev set af 1.188.000 - kun 25.000 færre end seertallet til Eurovison.

- Godt arbejde med restaurering af Matador-serien.

- Nu har i vel sørget for, at kunne lave en udsendelse om den tekniske side af restaureringen?

- Det ville være interessant.

Klar til Matador? Test dig selv i quizzen

Pjattet med Maude
Sådan skriver Freddy H på DRs Facebookside i en af de kommentarer, genudsendelsen af 2. restaurerede afsnit af Matador har fået. Og skal man tro seertallet - som vokser i forhold til første afsnit, og ramte 1.188.000 i lørdags, kun overgået af Eurovision, der sneg sig op på 1.213.000 seere - så er Freddy langt fra den eneste, der er godt tilfreds med at bruge lørdag aften på livet i Korsbæk.

- Jeg er pjattet med Maude ..... hun er underholdning på højt plan, skriver Hanne H i en af de andre begejstrede kommentarer, og faktisk er der kun et par kritiske kommentarer i DRs Matador-tråd. Og de kommer fra folk, der allerede nu brokker sig over, at DR ikke sender Matador henover sommeren:

Æv, Matador holder pause indtil efteråret
- Ja - vi må væbne med os med lidt tålmodighed. Matador holder nemlig pause til efteråret, skriver Andrea fra DR1 nemlig, men det er Kirstine D og Lene T ikke tilfredse med:
- Æv, det var længe at skulle vente, skriver Kirstine.

- Holder pause? Er I ikke lige begyndt at sende den? Hvorfor ventede DR så ikke med at sende første afsnit til efteråret, skriver Lene.

DR har oplyst, at de sender de første syv afsnit - og så bliver der sommerpause - og så kommer de sidste 17 til efteråret.

Men hvad tænker du? Kan DR tillade sig at holde sommerpause i Matador?

Så mange har set Matador

Lørdag d. 6. maj var der premiere på den restaurerede udgave af 'Matador', der er blevet optimeret til moderne bredformats-skærme og har fået synligt klarere farver og skarpere billeder.

Og selv om 'Matador' står på dvd-hylden i de fleste danske hjem, så synes ganske mange alligevel, at det er sjovest at se Møhge, Maude, Musse og Mads, når DR vælger at trykke på play-knappen.

Helt præcist valgte 1.161.000 at se med lørdag, da Mads Skjern ankom og gjorde provinsen usikker.

Det svarer til en seerandel på 69 procent - altså knap 7 ud af 10 tv-seere lørdag aften. Til sammenligning så 900.000 (42 procent) første afsnit tilbage i 2012.

Banker historiesatsning
Seerne kvitterede for gensynet med en kvalitetsvurdering på 4,6 på en skala fra 1 til 5.

De seneste tre gensyn med Matador er i snit blevet set af mellem 1,3 og 1,7 million, hvilket er et usædvanligt højt niveau for en genudsendelse.

Til sammenligning var sidste uges ubetinget mest sete program DR 1's historiehit 'Historien om Danmark: Sen Middelalder', der blev set af 1.038.000.

/rms