Vildt: Nobelprismodtager giver Trump æren for USAs stærke økonomi

Der var mange, der forudså økonomisk kollaps i USA og omegen, das Trump vandt valget i 2016. Men hey, det går jo godt, skriver en nobelprismodtager, der ved noget om økonomiske op og nedture.

- Kan være, at alle globalisterne skal have deres skolepenge tilbage.

- Det viser sig nok også, at når Storbritannien får en hård exit, så er det dem, der vinder på det.

- Det er det, EU frygter (ved).

Sådan skriver Jørn C i den pr mest populære af de kommentarer, der er skrevet på Berlingskes Facebookside til en gennemgang af USAs økonomi under Trump:

Trump gør et fantastisk job
Og Jørn er ikke den eneste, der glæder sig over at USA - der i maj kunne måle en meget lav arbejdsløshed på 3,8 pct., den laveste i 18 år, og notere en vækst i BNP på 2,7 pct., en stigning på 0,7 pct. sammenlignet med de sidste to år under Obama - nyder godt af Trumps beslutninger.

Edward Prescott, der i 2004 fik en nobelpris i økonomi, skrev forlede i Wall Street Journal, at opsvinget - der kan måles ved en rekordhøj optimisme i de mindre virksomheder - skyldes at virksomhedsskatten blev sænket fra 35 pct. til 21 pct. Økonomen peger også Trumps afregulering, der ifølge Berlingske har betydet at der fjernet en tredjedel af siderne i forbundsregeringens reguleringsregister.

Det Trump gør svare til at pisse i bukserne
- Jeg skal sent glemme valgnatten da Trump blev præsident.
- Mage til utilsløret nedtur for DR's kvindagtige journalistkorps er aldrig set tidligere.
- Trump gør et fantastisk job for amerikanerne, men det kommer den danske globaliseringsliderlige presse aldrig til at indrømme, skriver Thomas L i en anden populær kommentar, mens Joe B mener, at det Trump gør, svarer til at pisse i bukserne:
- De fleste er vel sådan set enige i at hvis man låner af fremtiden og bruger nu i dag så ser det ud til at gå godt i dag med større sandsynlighed for at det går dårligt i fremtiden.

Ser godt ud lige nu, men....
- De skattelettelser som Trump har fået indført, har helt klart en funktion der kan sammenlignes med at pisse i bukserne om vinteren for at holde varmen.

- Det ser godt ud lige nu og her, men underskuddet bliver større og det forventes at Trump vil addere lige så meget til gælden som Obama gjorde i hele hans periode alene i Trumps ene periode.

- Nu kan man så ikke rigtigt beskylde Trump for noget, der for alvor startede under Reagan. - Det var ham, der sendte USA på en kurs mod et eller andet uhyggeligt, for lånevækst har det med at stoppe brat, skriver Joe, men hvad tænker du?

178 kommentarer
Vis kommentarer