Vitalius er skuffet over politiet: Må ikke anmelde knivrøveri af 1000 kr

Hvad gør man, når man er blevet truet med en kniv og frarøvet 1000 kr? Vitalius gik til politiet, som ikke ville tage imod hans anmeldelse

- Hjemmerøveriet foregik hjemme hos mig i 2450 København SV om morgenen d. 27. April 2018 klokken ca. 07:20!

- En mand, en person, som jeg kendte lidt da han kom sammen med min storesøster for 3-4 år siden, ringede på døren, hvorefter jeg lukkede ham ind i den tro, at det var et helt uskyldigt besøg!

Han kom ind og truede med en spids kniv
- Straks da han kom ind i lejligheden, trak han en spids kniv og truede mig til at udlevere mine penge, 1000,-kroner som han tog i sin lomme!

- På sofabordet lå min smartphone og mine nøgler, dem tog han også, - Og fordi han havde taget mine nøgler, også nøglen til min postkasse.

Sådan indleder Vitalius et brev til Ekstra Bladet om den voldsomme oplevelse, han var udsat for for snart tre uger siden. Vitalius beder om hjælp, fordi han efterfølgende - da han forsøgte at anmelde hjemmerøveriet - føler at politiet bare grinede af ham. Og ikke ville tage imod en anmeldelse. Og det synes Vitalius er strengt:

Det er da en streng lovovertrædelse
- Jeg kan ikke acceptere denne ulovlige handling!

- Hvorfor tager politiet ikke min anmeldelse alvorligt? Det er da en streng lovovertrædelse!, som ikke burde foregå i dagens Danmark!

- Jeg blev meget rystet over episoden efterfølgende og blev indlagt i den psykiatriske afdeling på Amager!

Politiet må ikke sige noget: Tavshedspligt
- Jeg håber, at Ekstra Bladet kan viderebringe episodens omfang, og bede politiet svarer på, hvorfor de behandler mig på denne måde, skriver Vitalius, men Københavns Politis presseafdeling fortæller, at ikke har mulighed for at fortælle om sagen - eller om der overhovedet er en sag - fordi de har tavshedspligt.

Hvad synes du Vitalius skal gøre nu? Og forstår du godt at han er skuffet over politiet?  

 

108 kommentarer
Vis kommentarer