Vred politimand vil ikke finde sig i angreb: 'Ubegavet'

I sidste uge skrev Mads Kastrup at 'lige meget hvor mange penge, man giver til ordensmagten, så kommer den fortsat ikke, når man ringer'. Nu svarer politiet igen

- Mads Kastrup skriver klummen 'Kastrups Verden' i Ekstra Bladet. Underligt at den ikke meget mere retvisende hedder 'Kastrups Elfenbenstårn'.

- Jeg har tidligere brugt udtrykket: 'om man har været frosset ned'. Selvfølgelig sagt i ironi.

- Men sjældent har det dog givet mere mening - og denne gang helt seriøst - at bruge sådant et udtryk.

Ved Kastrup, at der har været terror i Danmark?
Sådan skriver Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet, i et svar på den klumme, Ekstra Bladets Mads Kastrup skrev i sidste uge.

Se også: Og politiet kommer stadig ikke, når man ringer

En 'ubegavet' klumme, som Claus Oxfeldt kalder den. For politiforbundets formand mener ikke, at Mads Kastrup nogensinde kommer ud fra sit elfenbenstårn, og spørger, om mon han har fulgt med i kriminalitetsudviklingen i Danmark i de senere år? Brevet fra Oxfeldt fortsætter derfor således: 

Og at der ikke er ret mange danske betjente 
- Mon Mads Kastrup er klar over, at der var et terroranslag i Danmark i februar måned 2015?
- Mon han er klar over, at Danmark og dansk politi pt. står i en uholdbar situation omkring flygtningetilstrømningen?
- Mon han er klar over, at dansk politi nu og fremadrettet bør have et helt anderledes fokus på jødiske interesser i Danmark?

Faktisk 600 færre end i 2011
- Mon han er klar over, at der nu og fremadrettet skal bruges flere ressourcer, læs sikkerhed, i forbindelse med større indsatser, eksempelvis Folkemødet, hvor han for øvrigt selv deltog og kortvarigt var ude af Elfenbenstårnet?
- Mon han er klar over, at der i dag er ca. 600 færre politifolk, end der var 1.1. 2011?
- Mon han er klar over, at henholdsvis norsk og svensk politi er væsentlig udvidet i de senere år?

Overarbejde kunne sende 1000 betjente hjem i ét år
- Mon han er klar over, at dansk politi er blandt de lande i Vesteuropa med færrest politifolk pr. 1.000 indbyggere?
- Mon han er klar over, at dansk politi har så meget overarbejde, at 1.000 politifolk faktisk kan blive hjemme i et helt år?
- Mon han overhovedet har fulgt med i pressen om politiets forhold de seneste år?
- NÆPPE.

Tror Kastrup at han er sikkerhedsekspert?
- Men smagsdommeren har en mavefornemmelse, og det er selvfølgelig helt OK. Man kunne måske have forventet sig bare lidt mere viden fra en mand, der har været i mediebranchen i så mange år. Skræmmende.

- Lad mig dog alligevel kommentere et enkelt eksempel, hvor Kastrup tilsyneladende helt undtagelsesvis var ude af Elfenbenstårnet.

- Kastrup skriver: 'En dag så jeg eksempelvis omkring 100 betjente kontrollere en åbenlyst farlig Pegida-demonstration, der gik på Vesterbrogade. Der var omkring 12-14 demonstranter. Kunne det tænkes, at politiet kunne finde midler ved at prioritere de angiveligt knappe ressourcer lidt skarpere?'

- Selvfølgelig. Sikkerhedseksperten - undskyld, den selvudnævnte sikkerhedsekspert - så jo med egne øjne, at ressourcerne kunne bruges anderledes.

Men okay - måltal og resultatkontrakter er dårlige
- Et enkelt sted rammer Mads Kastrup dog plet fra sit elfenbenstårn.

- At måltal og politidirektørernes resultatkontrakter er medvirkende til, at der til tider bliver prioriteret forkert i politiets opgaver.

- At der hovedløst eksempelvis jagtes trafikforseelser for at opnå et bestemt måltal, selvom politiets knappe ressourcer kunne have været brugt mere meningsfuldt et andet sted.

- En problemstilling, som Politiforbundet har råbt højt om i årevis.

Så kom ud virkeligheden
- Men kære Mads Kastrup. Kom nu ud i den rigtige virkelighed. Derude, hvor politiet faktisk møder mennesker på godt og ondt. Invitationen står åben.

- Hvis du alligevel ikke har lyst til at vove dig derud, så kan du jo nøjes med at se eller gense det 45 minutter lange interview, som jeg deltog i med Henrik Qvortrup den 16. oktober på DK4.

- Her kan du blive oplyst om politiets reelle situation – helt uden at bevæge dig ud af dit elfenbenstårn, slutter Claus Oxfeldt.

 

 

111 kommentarer
Vis kommentarer