Vrede borgere: Elevrådsformand udvises til Islamisk Stat

De har fået masser af afslag, og nu truer politiet med at flytte familien Haj fra Langeland til Udrejsecenter Sjælsmark

Shahna vil gerne være skolens dygtigste elev, og blev sidste år valgt som elevrådsformand, Hendes lærer fortæller at hendes skriftlige dansk er mere fejlfrit end flere af hendes klassekammerater. Foto: Kenneth Bryde
Shahna vil gerne være skolens dygtigste elev, og blev sidste år valgt som elevrådsformand, Hendes lærer fortæller at hendes skriftlige dansk er mere fejlfrit end flere af hendes klassekammerater. Foto: Kenneth Bryde
Følg nationen!

- Vi har brug for alle de velfungerende unge mennesker, vi overhovedet kan få til at blive danskere. 
- Vi har i forvejen svært ved at reproducere os selv i dette land. 

Sådan argumenterer en af de 324 personer, der foreløbig har skrevet under på en protest mod at familien Haj skal sendes ud af Danmark og hjem til Mosul, som stadig er besat af IS.
Familien som tæller mor, far og fire børn - herunder 14-årige Shahna, der sidste år blev valgt som elevrådsformand på sin skole - siger til hjemmesiden pov.international, at de gerne vil være som danske familier og fejre jul og arbejde, men at de som afviste asylansøgere, hverken må arbejde eller modtage danskundervisning.

 

Pinligt at vi ikke må bidrage til samfundet
- Vi synes det er pinligt ikke at være gode forbilleder for børnene, der skal lære at værdsætte muligheden for at bidrage og være en del af et samfund, forklarer moren Zahra til pov, og den slags har vi brug i Danmark, lyder det fra flere af de vrede danskere på skrivunder.dk:

- Jeg skriver under, fordi det er fuldstændig umenneskeligt, at sende familien tilbage under de omstændigheder, der i dag er gældende i Irak.

- At de bliver truet af det danske politi er helt og aldeles uhørt.

Økonomisk dum at sende dem ud af Danmark
- Og skal økonomien endelig med i billedet, hvilket politikerne og ikke mindst regeringen hele tiden opgør menneskeliv i, er det en stor dumhed at 'returnere' mennesker - en familie - som i den grad ser ud til at blive en støtte - med tiden også økonomisk - for Danmark.

Familien Haj bor foreløbig på Langeland, men er blevet truet med overførsel til Udrejsecenter Sjælsmark på Sjælland, der snart er bygget færdigt. Familien har været afviste asylansøgere i Danmark siden 2011.

Forstår du godt at de seks Haj'er gerne vil have et liv i Danmark?

Her er udtalelsen fra Shahnas lærer, april 2014:

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind