VUC smider 6 niqab-piger ud: Må følge undervisning hjemmefra

Klassekammerater til seks kvindelige studerende på VUCLyngby er forargede over, at deres muslimske veninder ikke længere må vise sig på skolen i niqab. Lærerne vil se deres ansigter

- Hvor mange synes det er fair, at pigerne med Niqab som går på vores skole bliver smidt ud efter deres eksamen, men kan komme på E-learning i stedet?

- Det synes jeg ikke det er!

- Hvis I synes, det er fair, så giv en sur smiley. Hvis ikke I synes det er fair, giv et hjerte!

- Alle har ret til at blive hørt! Tak.

Sådan skriver EG på VUC-Lyngbys Facebookside i et opslag, der foreløbig har fået ét hjerte og ingen sure smileys.

Men flere af de niqab-klædte pigers klassekammerater har i dag i telefonen fortalt nationen!, at de også er kede af de på pigernes vegne – og de håber, at omtale af sagen på nationen! kan få skolen til komme til fornuft.

26-årige Sabah vil få nemmere ved at finde et job, hvis hun smider tørklædet, mener Asger Aamund og rigtig mange af DR2-seere. (Foto: DR) nationen Seere til DRs tørklæde-pige: Vil du arbejde eller føre korstog

Reglerne vedtaget i november
VUCLyngby har i efteråret – netop på grund af de seks studerende – diskuteret reglerne, og på et samarbejdsudvalgsmøde i november blev det besluttet, at de studerende skulle vise ansigter.

Tidligere har de få niqab-elever, der havde valgt VUCLyngby, ikke skabt debat. Men da seks kvindelige studerende dukkede op med niqab ved skolestart 2015, og tre af dem bad om at komme i samme klasse, rullede debatten derudaf. En debat flere af pigernes klassekammerater er meget kede af: 

- Nu skal de sidde derhjemme i stedet for at være sammen med os.

- Bare på grund af deres tro. Det synes vi er forkert, fortæller MJ og IP i telefonen til nationen!, men hvad mener du?

Er det OK, at en skole indfører regler, der forbyder niqab?

679 kommentarer
Vis kommentarer