Waldemar er dansk statsborger født i Polen: Politiet er racistisk

 

- Jeg og min familie havde  en skrækkelig oplevelse i fredags til landskamp Danmark-Polen .

- Jeg er 55 år, har boet i Danmark i 40 år.

- Jeg kom fra Polen som politisk flygtning som 15-årig.

 

Hev folk ud af mængden og gav dem knippelsuppe
Sådan indleder Waldemar L er brev til nationen! om den stemning, der herskede foran Parken i fredags - og især den måde politiet, bidrog til at skabe en ond stemning.

Det blev for meget for en gruppe polske fans, da de blev afvist i døren Foto: Jakob Jørgensen Landsholdsfodbold - 2. sep. 2017 - kl. 19:29 Efter tilskuer-skandale i Parken: Politiet bekræfter talrige anholdelser

112 - 4. sep. 2017 - kl. 11:55 Dansk politi undersøges efter voldsom video: Betjente slår polsk fan flere gange

Intl. fodbold - 5. sep. 2017 - kl. 20:28 Efter voldsom tilskueranholdelse: Videoer viser anden historie

Waldemar - der har en dansk kone og tre børn, der ikke kan tale polsk - er dansk statsborger, men i enkelte henseender f.ex. i forbindelse med landskampe - har de holdt med Polen. Hans brev fortsætter således:

Som under 2. verdenskrig
- I fredags var vi neutralt klædt, og vi talte dansk, men foran indgangen blev vi nervøse for, at nogen på en eller anden måde fandt ud af vi havde forbindelse med Polen.

-  Vi så kampklædt politi et par meter væk trænge ind i folkemængden og hive neutral klædte folk ud, hvorefter de blev slået med knipler. 

- Så kom min søn med bemærkningen: Godt de ikke ved, du er polak'

- I det øjeblik blev både jeg og mine sønner bange for, at en af tilskuere, der stod ved siden af os kunne udpege os.

- Der er ingen tvivl om, at de fleste - hvis ikke alle - der havde POLSK oprindelse var alm familier eller mennesker, der ikke var hooligans eller ude på ballade.

- Det polske fodboldforbund havde før kampen prøvet at intervenere overfor DBU og forklaret, at folk har købt hotel, billetter og taget fri fra arbejde, for at støtte deres hold.

Offentligheden skal kende sandheden
- Og andre som mig, der har boet her i mange år, betalt skat og har dansk statsborgerskab og som var klædt i alm tøj skulle nægtes adgang og oveni købet skulle føle sig truet som under krigen, hvor jøder og mange polakker blev peget ud til tyskerne under krigen.

- Dansk politi var aggressiv og kampklædt og overfaldt alm mennesker.

- Har været til Brøndby-Fck kamp for par uger siden hvor der gik mange minutter før der overhovedet kom politiet til optøjer hos FCK tilhængere.

Det ligner racisme af værste skuffe
- Det ligner Racisme af værste skuffe og behandle alm mennesker på den måde.

- Jeg skriver denne mail. for jeg synes der skal gøres noget ved det og offentligheden skal vide sandheden, skriver Waldemar, men hvad mener du?

En episode - der blev filmet - er foreløbig nået videre fra Københavns Politi til Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Og Københavns Politi oplystes mandag til Ekstra Bladet, at man ikke kan sige noget, da den nu varetages af Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Tror du politiet gik over stregen over for de polske fans i fredags?

1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 
69 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere