'X Factor' for psykisk syge lukker: Nu bliver vi nok indlagt

100 psykisk sårbare medlemmer af det musikalske værested Netværkstedet Thorvaldsen er i panik, fordi kommunen ikke vil forlænge bevillingen. Hvad skal de gøre?

- Hvis Netværkstedet Thorvaldsen lukker, frygter jeg, at min sygdom vil bryde ud i fuldt flor, da jeg allerede nu kan mærke, hvordan truslen om lukningen gør, at jeg dagligt kæmper for ikke at blive syg igen af bl.a. angst og depression.

Hvor skal jeg så gå hen
Sådan skriver Ivan, der er en af de cirka 100 psykisk skrøbelige personer, der lige nu går med nerverne uden på tøjet forddi Københavns Kommune ikke har forlænget bevillingen på 800.000 kr i år.

Netværkstedet - som giver medlemmer mulighed for at lave egne musikproduktioner med vejledning i bedste X Factor stil - har via nøgleordning åbent 24/7/365. Og brugerne er ulykkelige - mange af dem skriver til nationen!, at de frygter at skulle indlægges: 

- Hvis Netværkstedet lukker, så har jeg ikke andre steder at gå hen.

Tilbage i depression
- Det vil betyde, at jeg ryger tilbage i depression og starte på indlæggelser igen og igen og igen, skriver Jette og Mark - som du kan høre synge og spille her - tør slet ikke tænke på, hvad han skal gøre, hvis han ikke komme i Thorvaldsen:

- Netværkstedet Thorvaldsen har i de seneste par år været det vigtigste holdepunkt i mit liv.

 

Mulighed for musik er afgørende
- Jeg tør ikke tænke på konsekvenser som en lukning vil betyde for mig.

- Mulighed for indspilning af musik har haft en afgørende for min personlige udvikling efter svær psykisk sygdom, skriver Mark og Troels har afgjort med sig, hvad en lukning betyder:

- En lukning vil betyde, at jeg igen skal indlægges på en psykiatrisk afdeling.

Har du et bud på, hvad medlemmerne kan gøre for at få penge til at fortsætte?

Du kan - mens du overvejer dit forslag - jo lige høre Lasse eller Roar spille og synge.

 

35 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere