10.000 dødsfald kan nu relateres til coronavirus

På verdensplan har antallet af dødsfald relateret til coronavirus oversteget 10.000

Smittekurven herhjemme så på et tidspunkt ud til at være knækket, men det har sin forklaring. Video/foto: Ritzau Scanpix: Anthon Unger, Dado Ruvic, Philip Davali. Redigering: Emma A. Svendsen.

Antallet af dødsfald relateret til coronavirus har på verdensplan oversteget 10.000.

Det fremgår af en opgørelse fra Johns Hopkins University i Baltimore, USA, tidligt fredag morgen dansk tid.

Der er ifølge universitetet over 244.000 bekræftede smittetilfælde på verdensplan, mens antallet af raskmeldte har nået godt og vel 86.000.

Virusudbruddet begyndte i millionbyen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina i december, og det har siden bredt sig til resten af verden.

Flere steder i Europa, blandt andet Danmark, har smittespredningen siden taget til, og Italien blev torsdag med 3405 virusrelaterede dødsfald det land med flest omkomne som følge af pandemien.

I Danmark lød det torsdag eftermiddag, at der var 1151 bekræftede smittetilfælde. Der regnes dog med et stort mørketal på grund af teststrategien i Danmark.

Seks personer i Danmark er døde, mens de var smittet med coronavirus.

Imens har Wuhan de seneste to dage ikke registreret nogen nye lokale smittetilfælde, skriver CNN.

Corona er en familie af virusser, der kan være årsag til milde forkølelser, men også til alvorlige infektioner i luftvejene.

Der er stadig stor usikkerhed om dødeligheden af det nye coronavirus set i forhold til det samlede antal smittede.

I Tyskland offentliggjorde Robert Koch Instituttet ifølge nyhedsbureauet AFP torsdag en dødsrate i landet på 0,18 procent, mens instituttet opgjorde dødeligheden i Kina til 4 procent og i Italien til 8,3 procent.

Johns Hopkins University baser sine opgørelser på tal fra Verdenssundhedsorganisation (WHO) samt andre kilder.