11 beboere på tysk plejehjem mister livet i smitteudbrud

59 personer blev testet positive for covid-19 på plejehjem i Brandenburg, som skærper testkrav til ansatte

11 beboere på et plejehjem i Brandenburg i det østlige Tyskland er døde som følge af et smitteudbrud. Omkring halvdelen af de ansatte på stedet er ikke vaccineret mod covid-19. (Arkivfoto). Foto: Bodo Schackow/Ritzau Scanpix
11 beboere på et plejehjem i Brandenburg i det østlige Tyskland er døde som følge af et smitteudbrud. Omkring halvdelen af de ansatte på stedet er ikke vaccineret mod covid-19. (Arkivfoto). Foto: Bodo Schackow/Ritzau Scanpix

Et udbrud af smitte med coronavirus på et plejehjem i det østlige Tyskland har kostet 11 beboere livet.

Det skriver mediet Deutsche Welle.

Kun halvdelen af de ansatte på plejehjemmet, der ligger i delstaten Brandenburg, har vist sig at være vaccineret.

- Det er en meget, meget ubehagelig afsløring. Det er netop det, vi ikke ønskede at se igen, siger delstatens sundhedsminister, Ursula Nonnenmacher.

Som følge af udbruddet skærper myndighederne i Brandenburg nu testkravene til de ansatte i plejehjemssektoren, som ikke er færdigvaccineret.

I områder, hvor der er over 100 smittetilfælde ud af 100.000 personer i løbet af de foregående syv dage, skal medarbejderne testes for covid-19 hver dag.

Ursula Nonnenmacher begrunder tiltaget med, at beboere på plejehjem er særligt sårbare med hensyn til at blive alvorligt syge eller dø af virussygdommen.

Leder får bøde
Samtlige 11 ofre havde tidligere haft sundhedsproblemer, og de fleste var over 80 år.

Lederen af plejehjemmet har fået en bøde, fordi hun efter at være blevet testet positiv alligevel gik på arbejde og dermed udsatte beboerne for smittefare.

Ifølge avisen Bild er i alt 59 personer tilknyttet plejehjemmet - 44 beboere og 15 ansatte - blevet testet positive for covid-19.

Samtlige beboere er på grund af situationen blevet bedt om at holde sig på deres værelser, og der er nedlagt forbud mod besøg udefra.

Et familiemedlem til en beboer giver over for Bild udtryk for, at det bliver et lovkrav til alle ansatte på tyske plejehjem at være vaccineret. De nuværende regler er, at ansatte skal være iført mundbind og lade sig teste to gange om ugen.

USA er blandt de lande, som har indført vaccinationskrav for alle ansatte i sundhedssektoren. Alternativt må de finde sig et andet job, hvis de nægter at blive vaccineret, har præsident Joe Biden sagt.

Tyskland har de seneste uger, hvor temperaturerne er faldet, og flere mennesker mødes og opholder sig indendørs, oplevet et stigende antal smittetilfælde, skriver Deutsche Welle.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær