54 danske mænd bortvist fra flyfabrik på grund af druk

Mændene havde været på et bryggeri, inden de skulle besøge en flyfabrik.

Hele selskabet på 54 mænd blev bortvist, fordi 15 af dem stod og drak og var synligt berusede foran hovedvagten til fabriksområdet, hvor de ellers i hangarer skulle se, hvordan de imponerende giga-fly blev konstrueret. Foto: PR.
Hele selskabet på 54 mænd blev bortvist, fordi 15 af dem stod og drak og var synligt berusede foran hovedvagten til fabriksområdet, hvor de ellers i hangarer skulle se, hvordan de imponerende giga-fly blev konstrueret. Foto: PR.

Var du med på turen? Send en mail til k@eb.dk.

For de fleste dansk mænd kan det give god mening at indlede en lørdag med at hoppe med sin svoger, sin fatter eller sin kammerat på en bus på en herre-tur mod Hamborg.

Især hvis turen sydover inkluderer billige dåsebajere i bussen – og en god lang morgenpause med smurte rundstykker - dertil en bitter eller to - og sort kaffe.

Og aldeles attraktiv lyder sådan en rejse, hvis man umiddelbart efter grænsen, besøger et lokalt tysk bryghus og smager på de våde varer fra håndbyggede kobbertanke. Og dertil indtager en solid bayersk frokost.

Øl - mest for mænd

’Vi skal selvfølgelig også en tur rundt i bryggeriet og se, hvordan øllet brygges,‘ lovede rejsearrangøren Sørens Rejser, som stod bag Hamborg-turen ’Mest for mænd’, der fandt sted i begyndelsen af oktober i fjor.

Så langt, så godt.

’Næste stop er Airbus-fabrikkerne, hvor vi skal se, hvordan man bygger de imponerende store fly, lovede Sørens Rejser, som i dag erkender, at det var lige lovlig modigt.

For Airbus, som kræver at besøgende opfører sig ædrueligt og skikkeligt og i øvrigt medbringer pas og ikke kameraer, nægtede samtlige 54 danske mænd adgang til fabrikken.

Synligt berusede

Grunden var, at 15 af dem stod og drak og var synligt berusede foran hovedvagten til fabriksområdet, hvor de i hangarer skulle se, hvordan de imponerende giga-fly blev konstrueret.

Foto: Airbus/M. Lindner. Udland Til alle nørderne: Besøg en Airbus fabrik

- Det var tale om rigtige mandfolk, der interesserer sig for mekanik. De havde nok gejlet hinanden lidt op og drukket rigeligt inden Airbus-besøget, siger René Troels, der er rejsearrangør hos Sørens Rejser.

Faktisk var enkelte ædru personager gået gennem check-in til fabrikken, men de røg altså ud igen, da det stod klart, at de var del af et selskab med en høj promille.

Fik serveret danskvand

Så Sørens Rejser arrangerede en gratis erstatning-tur til Airbus-fabrikken, og den valgte mange at tage med på et par måneder efter.

- Dog under forudsætning af, at de var ædru. De fik primært serveret danskvand i bussen, griner René Troels, som alternativt tilbød, at folk kunne få refunderet 105 kr., entréen til Airbus-rundvisningen.

Men én deltager ville hverken have erstatningsrejse eller spises af med 105 kroner

Ambivalent ad libitum-øl

Han klagede til Pakkerejse-Ankenævnet, fik ret - og 900 kroner retur.

Han argumenterer for, at det ambivalent, at ’Sørens Rejser sælger øl uden begrænsning i bussen og arrangerer bryggeribesøg på turen ned til Airbus vel vidende at firmaet har en streng alkoholpolitik.’

- Vi tager kendelsen til efterretning selv om vi tilbød en helt ny tur og dermed mener, vi strakte os langt for at gøre alle tilfredse, siger René Troels.

Han henviser til, at Sørens Rejser skriftligt inden afrejse havde advaret: ’Gæster som er berusede, eller hvis sikkerhed vi af andre grunde må tage vare på, kan ikke deltage i rundvisningen.’

139 kommentarer
Vis kommentarer