Annonce:
Annonce:

Akuttelefonen 1813 fejlede: Nu er 17-årige Hans død

Eksperter: Akuttelefon overså klare symptomer på meningitis. 1813: Vi burde have sendt en ambulance

Annonce:

Nytårsdag blev Hans Michael Graham Petersen fra Birkerøds sidste.

Den 17-årige gymnasieelev blev meget syg, men på trods af symptomer som blålige pletter på huden og stærke smerter i kroppen, sendte personalet på Region Hovedstadens akuttelefon 1813 ikke en ambulance, da han ringede.

En klar fejl, vurderer to eksperter over for P4 København.

Alarmklokker
Eksperterne har læst den 17-åriges journal, båndudskrifter fra telefonopkaldene til Akuttelefonen 1813 samt en intern redegørelse fra Region Hovedstaden, der driver akuttelefonen.

Annonce:

- Jeg synes, der skal være nogle alarmklokker, der ringer, hvis man har en ung mand, der ringer ind og siger, at han har så ondt, at han ikke kan stå på benene, og at han samtidig har fået sorte pletter (tTegn på hudblødninger / meningokokker,  red.) på kroppen, siger Carsten Schade Larsen, speciallæge i infektionssygdomme og til dagligt er overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital.

Tid en afgørende faktor
Eksperterne vil ikke vurdere sandsynligheden for Hans Michaels overlevelseschancer, hvis akuttelefonen 1813 havde sendt en ambulance.

Men de er enige om, at tid er en helt afgørende faktor, når det gælder meningitis.

Region Hovedstaden har ikke ønsket at stille op til interview, men erkender i et skriftligt svar til P4, at det var en fejl ikke at sende en ambulance.

'Vi burde have sendt en ambulance'
'De sundhedsfaglige vurderinger, der er foretaget hos Akuttelefonen 1813, følger vores retningslinjer, men vi burde have sendt en ambulance, i stedet for lade forældrene køre til hospitalet med deres søn,' lyder det fra Region Hovedstaden.

Bekræftet: Lille pige smittet med farlig meningitis

Sidste år mistede Trine Baadsgaard også sin søn til smitsom meningitis. I kølvandet på Hans Michael Graham Petersens dødsfald har hun opfordret andre til at få deres børn vaccineret

Mors opråb efter søns død: Vaccinér jeres børn!

P4 har også spurgt regionen om dens vurdering af forløbet:

- Patienten bliver ved første opkald med influenzalignende symptomer vurderet grundigt, og der er intet, der tyder på livstruende sygdom. Der gøres opmærksom på, at der skal ringes igen ved forværring i symptomer. Ved andet opkald er tilstanden blevet værre med smerter og udslæt. Patienten bliver bedt om at sende billeder af udslættet, og det besluttes i samråd med en læge, at patienten skal indlægges akut. Modtagende hospital orienteres om akut indlæggelse. Ved begge opkald er patienten vågen, klar og uden bevidsthedspåvirkning eller nakkestivhed. Derfor beder vi forældrene om at køre deres søn til akutmodtagelsen med det samme. Her burde vi have sendt en ambulance i stedet, lyder det fra Region Hovedstaden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: