Nu kommer varmen - og så holder livredderne fri

Temperaturerne stiger i løbet af denne uge så meget, at årets største badeweekend er lige om hjørnet. Samtidig pakker livredderne på de danske strande sammen.

Badesæsonen er slut, så selvom, sommeren er over Danmark må du kigge langt efter livredderne på stranden - de holder nemlig fri. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Badesæsonen er slut, så selvom, sommeren er over Danmark må du kigge langt efter livredderne på stranden - de holder nemlig fri. (Foto: Jesper Stormly Hansen)

Sæsonen er slut - badevejr eller ej. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I Nordsjælland er det Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste, der sender livreddere ud på strandene, og her slutter sæsonen på søndag, når temperaturen spås at nå formidable 30 grader for første gang denne sommer.

- Det er selvfølgelig brandærgerligt, men i sæsonen prøver vi at klæde folk på til at bade ved at minde dem om ikke at bade alene, at de skal svømme langs med stranden o.s.v., siger sekretær for kystlivredningstjenesten, John Mogensen.

Se kortet:

Se også: Her finder du det varmeste badevand

Det er tidligere sket, at livredder-sæsonen i Nordsjælland er blevet forlænget, fordi der var udsigt til decideret hedebølge fra midt i august.

- Efter to dage begyndte det så at sile ned, men det kunne være superlækkert med livredning fra 1. juni til 1. september, siger John Mogensen til Frederiksborg Amts Avis.

Det er imidlertid et økonomisk spørgsmål, om det kan lade sig gøre at udvide livreddernes sæson, og det bliver i givet fald de nordsjællandske kommuner, der skal finde penge til en længere sæson.

En mulighed kunne være udelukkende at sende livredderne ud i weekenderne frem til 1. september, men her peger John Mogensen på, at det vil øge risikoen for hærværk mod livredder-tårnene på hverdagene, hvor de så vil stå tomme.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen