Otte-årig forsvandt i tsunami for syv år siden - nu fundet i live

Forsvandt i tsunamien for syv år siden - er nu tilbage hos sine forældre

Historien om 15-årige Wati er ganske enkelt en solstrålehistorie. (Foto: AP)
Historien om 15-årige Wati er ganske enkelt en solstrålehistorie. (Foto: AP)

Godt nok er julen miraklernes tid, men alligevel.

I næsten syv år troede forældrene til den dengang 8-årige Wati fra Ujong Baroh-landsbyen i Indonesien, at deres lille datter var omkommet i tsunamiens bølger, da den uforvarent buldrede ind over Sydøstasiens kyster for fuld styrke tilbage i julen 2004.

HUSKER DU TSUNAMIEN FRA 2004? GENSE DE VOLDSOMME BILLEDER I VIDEOEN OVER ARTIKLEN

Højst overraskende er den nu 15-årige pige pludselig dukket op i hjembyen - i live. Historien, der næsten er for god til at være sand, bliver bragt af det officielle, indonesiske nyhedsbureau, Antara.

Da tsunamien ramte for godt og vel syv år siden, forsøgte Watis forældre, Yusuf og Yusniar, angiveligt ihærdigt at redde deres børn fra de voldsomme vandmasser. Og det lykkedes da også at bringe Watis to søskende i sikkerhed.

Men desværre for den dengang otte-årige Wati mistede hun dog grebet om sin mors arm, og derfor blev hun ført med til havs af den kraftige strøm, hvor hun druknede. Eller det troede den indonesiske familie i hvert fald, eftersom ingen af deres naboer havde set Wati, og familien aldrig nogensinde hørte fra deres unge datter igen.

I forgårs modtog Watis bedstefar, Ibrahim, tilsyneladende pludselig et besøg fra en bekendt, der havde set den 15-årige pige sidde helt stille på en kaffebar. Det eneste familiemedlem, som pigen kunne huske var bedstefaren, og derfor havde den bekendte taget hende med hen til Ibrahim.

Bedstefaderen bragte dog hurtigt pigen hen til sine lykkelige forældre, der overrasket kunne bekræfte, at der rent faktisk var tale om deres forsvundne datter.

Hvad Wati har lavet i alle disse år, og hvordan hun reddede sig fra druknedøden, melder historien foreløbigt ingenting om.

Tsunamien, der ramte Bande Aceh-provinsen i Indonesien 26. december 2004, endte med at dræbe næsten 170.000 mennesker i på tværs af provinsen.