Det er en tydeligvis træt og usædvanligt afdæmpet Nicolas Sarkozy, som fredag morgen lidt over fem møder den internationale presse i Justus Lipsius-bygningen i Bruxelles.
Men kampgejsten fejler ikke noget hos den franske præsident umiddelbart efter, at EU's 27 stats- og regeringschefer har måttet opgive at nå frem til en bred aftale for alle medlemslande i forsøget på at redde den kriseramte euro.
- Jeg vil ikke undskylde for, at vi gør alt for at redde vores valuta, siger Sarkozy.
Han kan ikke forstå, at de lande, der nu går videre med at få skabt mere budgetdisciplin via en såkaldt mellemstatslig aftale, beskyldes for at splitte unionen ad.
Præsidenten minder om, at euromedlemskabet faktisk er nedfældet i EU-traktaterne. Men at det er Storbritannien, der har valgt at stå uden for eurozonen, og som nu forhindrer en aftale for samtlige 27 EU-lande.
- Så det er ikke os, der skaber et EU i to hastigheder, understreger Sarkozy.
Han forsikrer flere gange om, at det er helt i orden, at "vores britiske venner" har en undtagelse fra eurozonen.
Men Sarkozy lægger dog ikke skjul på, hvem der er skyld i, at der ikke kunne indgås en fælles aftale for alle.
Den britiske premierminister, David Cameron, stillede nemlig alt for vidtrækkende krav om at kunne holde Storbritannien fri af skrappere finansielle reguleringer. Det var der ingen, der kunne acceptere, siger præsidenten.
- I vores øjne ville det have undermineret meget af det, vi har gjort for at bekæmpe krisen. Faktisk er det jo netop den manglende regulering, der er skyld i store dele af krisen, siger Nicolas Sarkozy.
Den franske præsident glæder sig over, hvad der faktisk kunne opnås enighed om i løbet af de ni timer lange forhandlinger.
Han hæfter sig også ved, at det foreløbig kun er Storbritannien og Ungarn, der ikke vil tilslutte sig den nye mellemstatlige aftale. Andre lande, deriblandt Sverige og Tjekkiet, skal først konsultere deres parlamenter, før de tager stilling.