Annonce:
Annonce:

Pressen frygter at Cameron bliver syndebuk

Britisk presse tror, at landets premierminister skal gøres ansvarlig for eventuel fiasko på EU-topmøde

Annonce:

EU-topmødet er fredag på forsiden af samtlige de store britiske aviser, og især konfrontationerne mellem premierminister David Cameron og Frankrigs præsident Nicolas Sarkozy tager spalteplads.

Flere aviser mener, at den britiske regeringsleder er trængt op i en krog på topmødet, og det antydes, at Frankrig forsøger at gøre Cameron til syndebuk for de indtil videre ikke særlige vellykkede forhandlinger.

På et pressemøde, der blev indledt omkring klokken 5 fredag morgen, er Sarkozy særdeles kritisk over for briterne.

- Storbritanniens krav for at støtte en ændring af EU-traktaten er uacceptable, siger han.

En times tid før pressemødet citerede flere internationale nyhedsbureauer diplomatiske kilder for, at topmødet efter forhandlinger til langt ud på natten har opgivet at nå til enighed om at ændre EU-traktaten i fællesskab for at redde euroen.

Annonce:

Diplomatiske kilder bekræftede over for Ritzau ved firetiden, at forhandlingerne formentlig snart ville blive afbrudt for at fortsætte senere fredag.

Det bliver så nok de 17 eurolande og andre, der måtte ønske at være med, som sammen skal se, om de kan enes om fælles regler for skærpet budgetdisciplin og sanktioner over for lande, der bryder reglerne.

Det er ifølge det franske nyhedsbureau AFP den britiske premierminister, David Cameron, der ikke har villet gå med til den traktatændring, som især Tyskland og Frankrig har insisteret på.

- Jeg kan bekræfte, at Storbritannien ikke længere er med i diskussionen om en revision, siger en diplomat til AFP med henvisning til, at Cameron som betingelse for en traktatændring har stillet mere omfattende krav, end de øvrige lande er klar til at acceptere.

The Guardian skriver, at "Paris forsøger at isolere Cameron", mens The Daily Telegraph citerer en fransk diplomatisk kilde for, at Cameron "leger med eurozonens fremtid. En klub han ikke er medlem af".

- Storbritannien er som en mand, der ønsker at deltage i en fest med konebytning uden selv at tage sin kone med, siger den anonyme diplomat.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: