Kovending 2: DF forstår somalierkarantæne

I går var Dansk Folkeparti imod karatænen til somaliere i legelandet. Men ikke i dag

I går skrev ekstrabladet.dk, at politikerne var enige om at fordømme beslutningen om at give alle somaliere karantæne i Legelandet i Brabrand. Men i dag mener partiet, at det sådan set er i orden. I en pressemeddelse skriver ansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen, at han forstår beslutningen om at udelukke somaliere.

Martin Henriksen skriver videre, at han bede justitsministeren redegøre for, hvordan en privat virksomhed skal reagere når der har været flere episoder med ballade og hærværk i f.eks. et legeland for børn.

- Min første reaktion var, at ejeren gik for vidt. Men efter at det står klart, at der har været flere episoder over en længere periode, forstår jeg hans beslutning. Noget skal han jo gøre af hensyn til de øvrige gæster og for at beskytte sin ejendom. På den baggrund mener jeg ikke, det er rimeligt at kaste sig over ejeren af stedet. Det bør vi holde os fra, og i stedet fordomsfrit diskutere, hvordan vi får håndteret det faktum, at nogle grupper har vanskeligt ved at forstå samfundets skrevne og uskrevne regler og opføre sig ordentligt, siger Martin Henriksen.