Danske banker i problemer på børsen

Danske Bank, Jyske Bank og Nykredit kommer til at betale halvdelen af regningen for krakket i Fjordbank Mors

De danske banker står i kø for at melde deres tab i forbindelse med krakket i Fjordbank Mors.

Samlet set står branchen til et estimeret tab på 1,3 milliarder kroner i udgifter til garantifonden, viser beregninger fra Ritzau Finans.

Danske Bank står alene til at tabe 500 millioner kroner, og Jyske Bank omkring 90 millioner kroner, mens Sydbank og Spar Nord har udsigt til tab på godt 60 millioner og 40 millioner kroner.

Men også flere af de mindre banker står til store tab som følge af krakket. Alm. Brand Bank står over for en regning på 16 millioner kroner, Vestjysk Bank 18,5 millioner, mens Sparbank og Max Bank står til tab på henholdsvis knap 10 og 5 millioner kroner.

Dertil kommer Nykredit, som har lånt 100 millioner kroner i ansvarlig kapital til Fjordbank Mors. Nykredit bekræfter selv mandag, at pengene ser ud til at være tabt.

Også den norske storbank Den Norske Bank taber et pænt tocifret millionbeløb på et lån til den forliste bank, bekræfter banken overfor TV2 Finans.

Regningen for de massive tab ser ud til at ende hos de danske bankkunder. I hvert fald får det konsekvenser for kunderne i Jyske Bank allerede fra 1. juli.

Banken hæver helt ekstraordinært renten på variabelt forrentede udlån med 0,25 procent på grund af uroen på de finansielle markeder og de seneste bankkrak i Danmark.

Jyske Bank har haft udgifter på 300 millioner kroner alene i årets første halvår på grund af krakkene i Amagerbanken og Fjordbank Mors.

0 kommentarer
Vis kommentarer