Saddams advokat anholdt på Mallorca

Advokaten har blandt andet forsvaret Saddam Hussein og seriemorderen Charles Manson

(Foto: AP/AP)
(Foto: AP/AP)

Spansk politi har anholdt en italiensk advokat, der er kendt som Djævlens advokat, oplyser det spanske udenrigsministerium.

Advokaten, der var på det hold, der forsvarede Iraks nu henrettede diktator, Saddam Hussein, blev anholdt i Palma på Mallorca. Det er Storbritannien, der er har udstedt en arrestordre på advokaten G.D.S., der sigtes for "underslæb, svindel, hvidvask og tyveri".

Spanske medier skriver, at det drejer sig om Giovanni di Stefano, som hjalp med til at forsvare Saddam Hussein og nogle af hans kumpaner. Han har også været forsvarer for seriemordere som Charles Manson og den britiske togrøver Ronnie Biggs. Øgenavnet Djævlens advokat har pressen givet ham.

Den 55-årige di Stefano blev anholdt mandag aften i en luksusvilla i Palma, skriver avisen El Mundo på sin hjemmeside.

Det spanske indenrigsministerium siger, at de 18 forbrydelser, som advokaten er sigtet for, fandt sted mellem 2004 og 2009, og at han står til en straf på maksimalt 75 års fængsel, hvis han findes skyldig.

Saddam Hussein blev hængt i december 2006 efter at være fundet skyldig i at have dræbt 148 shiamuslimske landsbyboere i midten af 1980'erne.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere