Brown forlanger ny kurs i Afghanistan

Afghanistans præsident, Hamid Karzai, skal leve op til Vesten forventninger. Ellers trækker Vesten sin støtte, siger Storbritanniens premierminister.

Hamid Kazai skal vise vilje til en ny kurs, beordrer Storbritanniens premierminister Gordon BrownFoto: AP
Hamid Kazai skal vise vilje til en ny kurs, beordrer Storbritanniens premierminister Gordon BrownFoto: AP

Storbritanniens premierminister, Gordon Brown, advarer om, at Vesten vil trække sin støtte til Afghanistans præsident, Hamid Karzai, hvis ikke han lever op til Vestens forventninger i sin anden embedsperiode.

I et forsvar for Storbritanniens militære tilstedeværelse i Afghanistan på et tidspunkt, hvor der er svindende opbakning i den britiske befolkning, erkender Brown, at regeringen i Kabul "er blevet en stående vending for korruption".

Brown siger, at han har talt med Karzai flere gange i de seneste dage og opfordret ham til at gøre fremskridt inden for fem nøgleområder fra sikkerhed over regeringsførelse til økonomisk udvikling.

- Hvis regeringen ikke lever op til de fem nøglespørgsmål, så vil den ikke alene have svigtet det afghanske folk, den vil også have forspildt retten til international støtte, sagde Brown.

- Desværre er regeringen i Afghanistan blevet en stående vending for korruption. Og jeg er ikke rede til at sætte britiske mænds og kvinders liv på spil for en regering, der ikke bekæmper korruption, sagde Brown.

Browns udtalelser falder efter en blodig uge for de britiske styrker i Afghanistan. Syv britiske soldater er blevet dræbt.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere