Wammen advarer grækere mod løftebrud

Europaministeren glæder sig over, at grækerne vil tilslutte sig EU-aftalen og advarer mod at løbe fra løfterne

Grækerne vil nu alligevel tilslutte sig den EU-aftale, der giver landet en yderst tiltrængt økonomisk håndsrækning. Sådan lyder den seneste melding fra landets parlament, og det glæder den danske europaminister Nicolai Wammen (S).

- En aftale er en aftale, og det gælder naturligvis også for grækerne. Derfor er det glædeligt, at vi nu kan komme videre med arbejdet med hjælpepakken, som er uhyre vigtigt for EU i almindelighed og grækerne i særdeleshed, siger han.

Han kalder de seneste dage for "turbulente" efter at den græske premierminister, George Papandreou, sagde, at han ville sende EU-aftalen til folkeafstemning og først droppede de planer torsdag.

Wammen advarer samtidig grækerne mod at løbe fra løfterne.

- Det er uhyre vigtigt, at man nu utvetydigt og uden flere manøvrer kommer i arbejdstøjet i Grækenland, siger han.

- Der hviler et meget stort ansvar på den græske regering og det græske parlament, og derfor er der ikke plads til, at der nu kommer andre meldinger, siger Nicolai Wammen.

- Jeg går ud fra at den melding, der er kommet fra den græske regering, om at man står ved aftalen, er én, vi kan have tillid til, siger han.

Aftalen med grækerne betyder blandt andet, at værdien af de græske statsobligationer halveres, og at eurozonens redningsfond EFSF får øget sin udlånskapacitet fra 440 milliarder til 1000 milliarder med bidrag fra blandt andre Kina og Rusland.