Jyske Bank hæver renten efter bankkrak

Uroen på de finansielle markeder og krakkene i den danske banksektor koster dyrt for Jyske Banks kunder

Krakkene i Fjordbank Mors og Amagerbanken får nu direkte konsekvenser for kunderne i Jyske Bank.

Banken hæver helt ekstraordinært renten på variabelt forrentede udlån med 0,25 procent fra 1. juli på grund af uroen på de finansielle markeder og de seneste bankkrak i Danmark.

Jyske Bank har haft udgifter på 300 millioner kroner alene i årets første halvår på grund af krakkene i Amagerbanken og Fjordbank Mors.

De 300 millioner kroner er udgifter til bankernes Indskydergarantifond, der garanterer bankkundernes indskud på op til 750.000 kroner, hvis en bank krakker.

Det er dog ikke kun krakkene i den danske banksektor, der får banken til at hæve renten. Det skyldes i lige så høj grad, at det er blevet dyrere for bankerne at finansiere deres lån på de internationale finansmarkeder.

- Der er flere ting i det. Når vi i dag hjemtager lån i banken, så betaler vi cirka et procentpoint mere for sådan en funding, end vi gjorde før finanskrisen for fire år siden, siger Jyske Bank-direktør Jørgen Lund Pedersen til Ritzau Finans.

- Den anden del er, at vi jo skal være med til at betale for de banker, som er krakket, forklarer han videre.

Bankdirektøren erkender, at det seneste krak i Fjordbank Mors ikke har gjort det nemmere for danske banker at tiltrække finansiering på de internationale kapitalmarkeder.

- Der skete noget med Amagerbanken, hvor det helt klart blev dyrere, og det seneste, der er sket med Fjordbank Mors, vil også have en vis påvirkning, vurderer Jørgen Lund Pedersen.

Samlet set kommer krakket i Fjordbank Mors til at koste hele branchen 1,3 milliarder kroner i indskud til garantifonden.

Ud over Jyske Bank har Danske Bank meldt ud, at den taber omkring 500 millioner kroner, og Nykredit 100 millioner kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer