Ansatte i svensk DSBFirst undgår fyringer

De ansatte i DSBFirst Sverige har fået at vide, at bemandingen fastholdes

Stik imod frygten hos de ansatte hos DSBFirst i Sverige har selskabet ingen planer om at fyre flere. Det er personalet blevet informeret om mandag eftermiddag.

Togselskabets fremtid afhænger nu af, om det kan forhandle sig frem til en økonomisk bedre aftale med trafikudbyderen Öresundstog AB.

Egentlig skulle fagforeningerne have forhandlet med ledelsen mandag om overbemanding af DSBFirst, men det tema er gået i sig selv, efter at flere medarbejdere frivilligt har forladt det underskudsgivende selskab.

- Der er ikke noget behov for at opsige medarbejdere, berettede stabschef Helena Reddmo-Jellinek til Seko Klubb Öresundstog, der organiserer hovedparten af de ansatte i DSBFirst, på mødet mandag.

Det skriver Sydsvenskan.se

Over 20 lokoførere og lige så mange fra andre personalegrupper har opsagt deres stillinger, og det er i det lys, ledelsens positive melding skal ses ifølge Sydsvenskan.

- Det er skønt at kunne fortælle mine medlemmer om dette, siger Jonas Pincini, formand for Seko Klubb Öresundstog.

Pincini tror også, at det lykkes for DSBFirst at komme overens med de svenske trafikudbydere.

Alternativt vil selskabet på grund af sin uholdbare økonomi sandsynligvis blive lukket. Så galt går det dog ikke ifølge Jonas Pincini.

- En konkurs gavner ikke nogen. Hverken DSB eller Öresundstog. Begge parter bør tage hensyn til de rejsende og til de ansatte, sige Pincini til Sydsvenskan.

Ifølge Ritzaus oplysninger orienterede transportminister Hans Christian Schmidt (V) torsdag forligskredsen bag udbuddet af øresundstrafikken om, at DSB har nået til enighed med de svenske myndigheder om et aftaleudkast.

Hvad der står i udkastet er fortsat hemmeligt, og det er op til svenskerne, om de rent faktisk vil skrive unde på aftalen.

DSBs presseafdeling oplyser, at togselskabet først tirsdag vil kommentere sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere