Annonce:
Annonce:

Voksne, rige kinesere får brystmælk direkte fra vorten

Vrede reaktioner på internettet over selskaber, der udlejer kvinder til at amme voksne kinesere

Nu kan voksne, velhavende kinesere få et skud brystmælk, direkte fra brystvorten af professionelle ammmer. (Arkivfoto: Erik Petersen)
Nu kan voksne, velhavende kinesere få et skud brystmælk, direkte fra brystvorten af professionelle ammmer. (Arkivfoto: Erik Petersen)
Annonce:

Mælk fra kvinders bryster er blevet den nye dille blandt Kinas rigeste mennesker, og der er virksomheder, som sørger for at stille med ammer.

Det mødes med kritik fra mange kinesere, der har udtrykt deres vrede på sociale nettjenester.

Et af de selskaber, der tilbyder den ekstravagante variant af amning, er Xinxinyu i byen Shenzen, der grænser op til Hongkong.

Her tilbydes ammer til børn og syge og til voksne mennesker, hvis de er villige til at betale en meget høj pris for den næringsrige mælk, skriver en lokal avis.

- Voksne (kunder) kan drikke det direkte ved at die, eller de kan i stedet vælge at drikke det fra en brystpumpe, hvis de føler sig forlegne, siger virksomhedens ejer, Lin Jun.

Ammer, der betjener voksne, får betalt cirka 16.000 yuan (15.000 kroner) om måneden, hvilket er fire gange mere end gennemsnitslønnen for en kineser.

Annonce:

I dele af Kina er der en udbredt tro på, at brystmælk er den bedste og mest fordøjelige mad for mennesker, der er syge.

Men avishistorien har udløst en hidsig debat i medierne og på de sociale tjenester på internettet.

De fleste fordømmer og kalder det uetisk, at virksomheder tjener penge på amning af voksne.

- Det her er endnu et nøk til Kinas problemer med at behandle kvinder som forbrugsvarer og et udtryk for det moraske forfald blandt Kinas rige, skriver Cao Baoyin, der er en hyppig kommentator og blogger i kinesiske medier.

Virksomheden Xinxinyu har fået ordre af myndighederne til at suspendere sine aktiviteter, men den officielle begrundelse er, at der er rod i selskabets bogholderi.

På sitet Sina Weibo, der svarer til Twitter, har 140.000 kinesere givet deres mening til kende, og i en onlinemåling siger 90 procent, at brystmælk og amning til voksne er 'en overtrædelse af etiske værdier'.

Men 10 procent tilslutter sig, at det er 'normal virksomhedspraksis'.

Annonce:

Amning af babyer er i øvrigt ikke særligt udbredt i Kina. Det skyldes, at barselsorloven er meget kort, og at mælkeerstatning markedsføres aggressivt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
LIGE NU
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: