Annonce:
Annonce:

Nu vil Corydon have de Dong-aktier til Amerika

Finansministeren presser på for at få godkendt Dong-handlen med blandt andet amerikansk storbank.

Annonce:

Finansminister Bjarne Corydon (S) presser nu hårdt på for, at Finansudvalget i en fart bakker op om, at nye investorer med den amerikanske storbank Goldman Sachs i spidsen bliver en væsentlig del af ejerkredsen i det statslige Dong.

Det fremgår af en skrivelse, som finansministeren i dag har sendt afsted til Folketingets Finansudvalg.

'Mere generelt vurdererer Finansministeriet, at den manglende afklaring i forhold til kapitaludvidelsens gennemførelse er uhensigtsmæssig for Dong Energy. Den skaber således usikkerhed i forhold til selskabets samarbejdspartnere, ratingbureauer og blandt selskabets medarbejdere, hvilket over tid vil have negative konsekvenser for selskabet, om end det ikke er muligt at kvantificere dette,' lyder det i skrivelsen, der er underskrevet af Bjarne Corydon.

Kritik af aftalen

Annonce:

Af skrivelsen fremgår det, at den ekstraordinære generalforsamling, der i givet fald skal godkende kapitalindsprøjtningen på 11 milliarder fra Goldman Sachs samt pensionsselskaberne ATP og PFA, bliver afholdt 20. februar. Denne dato forudsætter ifølge finansministeriet, at Finansudvalget senest 30. januar 2014 tilslutter sig.

'Finansministeriet finder det væsentligt at søge at fastholde denne tidsplan,' lyder det endvidere i skrivelsen.

Enhedslisten om CoryDong-stress: Dårlig stil

Den seneste tid er det kommet frem, at PensionDanmark angiveligt også bøde 11 milliarder for aktier i Dong. Dog var Dong i den forbindelse prissat til 40 milliarder kroner, hvilket ville betyde, at PensionDanmark ville få en aktiepost på 23 procent. Imens er Dong prissat til 31,5 milliarder i handel med den amerikanske storbank og de danske penssionskasser, hvilket betyder en ejerandel på cirka 26 procent.

Går handlen igennem kommer de tre selskaber til at eje følgende aktieandele i Dong:

Goldman Sachs cirka 19 procent, ATP cirka fem procent og PFA cirka to procent.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: