Ministerium bag arabisk jæger-bog

Det var Forsvarsministeriet, som stod bag arabisk oversættelse af jæger-bogen

Det var embedsmænd i Forsvarsministeriet selv, der fostrede idéen om at skabe en arabisk oversættelse af jægersoldat-bogen, skriver Ekstra Bladet torsdag.

Hele historien om at ’nogen’ havde lagt en arabisk oversættelse af bogen ’Jæger - i kamp med eliten’ på fildelingstjenesten alivetorrents.com er fup fra start til slut.

Idéen til fup-historien er tilmed født af folk tæt på forsvarsminister Søren Gade (V), oplyser Ekstra Bladets kilder.

Afsløringen er en regulær bombe under Søren Gade, der torsdag i sidste uge gav oplysningerne om den arabiske oversættelse videre til politikerne i Udenrigspolitisk Nævn.

Oplysningen om den påståede arabiske oversættelse styrkede omgående ministeriets og Forsvarskommandoens opfattelse af, at jæger-bogen var farlig og burde forbydes.

Men ifølge Ekstra Bladets kilder var det hele altså spin og humbug – opfundet af folk helt tæt på minister Gade.

Forløbet ser ifølge kilderne således ud:

* Folk tæt på ministeren – og her er forsvarsminister Søren Gades spindoktor Jakob Winther særlig i søgelyset – får idéen til at dramatisere farligheden af jæger-bogen.

* Folk tæt på minister Gade kontakter Forsvarskommandoens informatik-afdeling og beder om hjælp til at få idéen omsat til ’virkelighed’.

* Praktikere i afdelingen løser opgaven ved slet og ret at få en oversættelsesmaskine, som der er mange af på internettet, til at maskinoversætte jæger-bogen.

Resultatet sendes videre til idé-folkene tæt på Søren Gade.

*Under stor dramatik kan Gade oplyse Udenrigspolitisk Nævn om, at bogen har skabt opmærksomhed på den internationale arena. I hvert fald eksisterer der nu en arabisk oversættelse af bogen på internettet.

*Ti minutter efter nævnsmødets afslutning ligger den arabiske oversættelse på B.T.’s hjemmeside. B.T. piller dog oversættelsen af igen efter en times tid. Den officielle begrundelse lyder, at der er tale om en maskinoversættelse, som er fyldt med fejl.

*IT-eksperter afslører at dokumentet med oversættelsen på www.bt.dk oprindeligt stammer fra Forsvarskommandoen. Det bekræftes samme dag af Forsvarskommandoen.

Det var i aftes ikke muligt at få kontakt med Søren Gade for en kommentar.

Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen