Fandt slange i toilet

Ansat i Støvsugerhuset i Aalborg opdagede kongepyton i toiletkumme, da han skulle tisse

Det var denne cirka fem år gamle og halvanden meter lange kongepyton, som pludselig kom op af toilettet hos Støvsugerhuset i Aalborg. (Privatfoto)
Det var denne cirka fem år gamle og halvanden meter lange kongepyton, som pludselig kom op af toilettet hos Støvsugerhuset i Aalborg. (Privatfoto)

De sælger slanger i metermål hver eneste dag, altså støvsugerslanger. Men Jon Heibæk, der er ansat i Støvsugerhuset på Borgergade i det centrale Aalborg, havde ikke lige regnet med, at han skulle opdage en rigtig, levende slange i toiletkummen, da han gik for sig selv tirsdag ved 15-tiden for at tisse en tår.

- Da jeg kom ind og tændte lyset, så jeg den stikke hovedet op over toiletkummen. Jeg troede næsten ikke mine egne øjne og tænkte, at det måtte jeg have et billede af, så omverdenen ville tro på mig. Da jeg havde hentet min mobil for at tage et billede, var den dog væk igen, fortæller Jon Heibæk.

Han lagde herefter en kasse oven på toiletlåget for at undgå, at den 1.5 meter lange kongepyton skulle blande sig med støvsugerslangerne i butikken.

Se også: Tre snoge afbryder strømmen  

Da Jon Heibæk dagen efter havde berettet om sin chokerende oplevelse til flere kolleger og kunder, ringede en repræsentant fra Nordjysk Dyreredning.

- Hun bad mig lette på låget, fordi slangen formentlig ville søge tilbage til lyset. Jeg var først ikke meget for det, men kunne godt se det problematiske i, at den ellers risikerede at dø, siger Jon Heibæk.

Var ikke skræmt
Da han få timer senere, onsdag eftermiddag, ville tjekke, om det eksotiske dyr var kommet tilbage, kunne han endeliig forevige sin mærkværdige oplevelse.

- Den hang på væggen bag nogle rør og hyggede sig, og der lod vi den være, indtil folk fra Nordjysk Dyreredning afhentede den kort efter, fortæller Jon Heibæk, der aldrig var skræmt, men dog overrasket over sit fund.

Se også: Kvinde fandt pytonslange i sin indkørsel  

- Jeg havde nok været bange, hvis det var en kæmpe edderkop, men slanger skræmmer mig ikke. Den var jo også ganske fredelig.

Kongepytonen, som vurderes til at være ciirka fem år gammel, er nu i god behold hos Nordjysk Dyreredning. Her afventer de, at ejeren melder sig, men sker det ikke, finder dyrevennerne et nyt hjem til den.

Kun i ældre toiletter
Det er uvist, hvordan slangen er endt i toiletsystemet. Det er dog kun i ældre toiletter uden vandlås, at slanger, rotter og lignende kan bane sig vej på den måde.

Støvsugerhusets indehaver er ifølge Jon Heibæk nu indstillet på, at det 50 år gamle toilet med træk og sllip skal udskiftes med en nyere model med vandlås.

Se også: Kvalt af pyton: Farvel til dræbte børn  

Det er kun et par uger siden, at en anden kongepyton skabte panik i en ejendom på Kronprinsens Allé i Nørresundby. Her opdagede en ung mand slangen på sit badeværelse. Den lille slangeunge, som var noget forkommen, da den blev opdaget, lever nu et godt liv i Aalborg Zoo.

 

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 Det var denne cirka fem år gamle og halvanden meter lange kongepyton, som pludselig kom op af toilettet hos Støvsugerhuset i Aalborg. (Privatfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer