Stavefejl på rocker-gravsten

Flere dages spildt arbejde, konstaterer stenhugger efter at have stavet forkert på Big Mac´s store, dyre gravsten

Der er blevet lavet noget af en stave-bommert på 'Big Macs' gravsten (Foto: Henning Hjorth)
Der er blevet lavet noget af en stave-bommert på 'Big Macs' gravsten (Foto: Henning Hjorth)

´Vaya con dias´, står der som et sidste farvel til Poul Joachim Hansen alias Big Mac på den afdøde Bandidos-rockers 300 kilo tunge gravsten af sort, svensk granit.

Men vendingen, som er hentet fra spansk og betyder 'gå med Gud', er stavet forkert. Stenhuggeren Niels Rasmussen fra Gribskov Stenhuggeri har nemlig skrevet 'dias', der betyder dag, i stedet for 'dios', som er det spanske ord for gud.

SE BILLEDERNE: Gucci-rocker sagde farvel til 'Big Mac'  

- Det siger I ikke? Det er næsten ikke til at holde ud at høre, siger Niels Rasmussen, der leverede den 37.000 kroner dyre gravsten, da Ekstra Bladet præsenterer ham for stavefejlen.

To Bandidos-rockere bestilte ifølge Ekstra Bladets oplysninger gravstenen i mandags. Nu står den som én af de største og mest pompøse ved kirken i Græsted, men med en pinlig og nærmest grinagtig stavefejl.

Knoklede i døgndrift
- Vi har knoklet i dagevis og til og med i aftes og nat for at få den færdig, og nu er vi nødt til at begynde forfra og polere den helt ned igen, fortsætter stenhuggeren, der selv googlede den spanske vending frem og ikke umiddelbart kan forstå, at han har skrevet a i stedet for o.


'VAYA CON DIOS', skulle der stå - ikke 'VAYA CON DIAS'. (Foto: Henning Hjort)

Brutalt hærværk mod børnegrave  

Ingen af de mange rockere til begravelsen ved Græsted Kirke lørdag kunne svare Ekstra Bladets reportere på, hvorvidt der var tale om en stavefejl. Men det er der, og nu venter mindst to dages ekstra arbejde med at rette fejlen på den 100 gange 80 centimeter store sten af 15 centimeters tykkelse.

Gravsten med navne brugt som kystsikring på stranden  

- Vi beklager selvfølgelig fejlen og retter den uden beregning, men hold da k..., hvor er jeg træt af det, lyder det forpustet fra den groggy stenhugger Niels Rasmussen.

Fiduskunst og magistervrøvl