Av av: Teknisk fejl på Teknisk Skole

Det koster Københavns Tekniske Skole en bøde på 10.000 kroner at køkkenet ikke blev repareret.

Ikke alle lærlinge på landets tekniske skoler får praktikplads på en virksomhed. De har i stedet mulighed for at komme i skolepraktik.
Ikke alle lærlinge på landets tekniske skoler får praktikplads på en virksomhed. De har i stedet mulighed for at komme i skolepraktik.

Det gale køkken?

På Københavnsk Tekniske Skole går 4500 elever. De har alle formentligt alle et godt håndelag.

Og de vil formentlig gerne tage fat. Og med kyndig vejledning fra de hundredvis af faglærere kunne de snildt have lukket et hul i et loft, et hul i en væg samt fuget nogle gummilister i et kantinekøkken.

Forbud mod at arbejde

Men de måtte ikke, selv om mange er i skolepraktik, fordi der mangler praktikpladser ude i virksomhederne.

Netop forbuddet mod, at teknisk skole-elever må udføre rigtigt håndværker-arbejde på egen skole, kan have været medvirkende til, at kantinen på Teknisk Skole i Rødovre har fået en bøde på 10.000 kroner.

Fødevarestyrelsen bad nemlig allerede i november i fjor skolen lukke hullerne og fikse gummilisterne i køkkenet.

Men det skete ikke.

Fik et 'påbud'

Så i januar i år skred Fødevarestyrelsen til et såkaldt påbud: Få det så gjort, ellers får det konsekvenser, insisterede myndigheden.

Men det skete fortsat ikke.

Så i denne måned fik Københavnsk Tekniske Skole af Fødevarestyrelsen en bøde på 10.000 kroner for stadig ikke at reparere køkkenet.

Det er penge, der ellers kunne være kommet eleverne til gode.

Unfair konkurrence

Ekstra Bladet har spurgt skolens pressechef Theresa Vind Nordentoft, hvorfor i alverden skoleledelsen ikke for længst har sendt et sjak ambitiøse håndværker-aspiranter ud i køkkenet for at fikse småfejlene.

- Det må vi ikke, for det ville være konkurrenceforvridende til ulempe for de håndværksvirksomheder udefra, som skal udføre arbejdet, svarer hun.

Hun kan ikke svare på, hvorfor arbejdet endnu ikke er udført her knap fem måneder efter Fødevarestyrelsen første gang påpegede manglerne.

Teknisk svigt

Men det fremgår af styrelsens kontrolrapporter, at kantineledelsen flere gange forgæves har bedt skolens tekniske afdeling om at bringe forholdende i orden.

Så Ekstra Bladet har rettet telefonisk henvendelse til skolens bygningschef Mitzi Jensen for en kommentar til bøden, som skyldes at hendes afdeling har svigtet.

- Det har jeg ingen kommentarer til, siger hun

Men pressechefen siger, at håndværkere udefra på tirsdag begynder at reparere køkkenet.

56 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere