Av! Danmark topper corona-liste

De høje smittetal i Danmark placerer os helt i top på en meget kedelig liste.

Bliv opdateret på de danske smitte- og vaccinetal.

Mandag var der over 16.000 nye smittede. Få et overblik over de danske smitte- og vaccinetal her.
Følg Nyheder

Med 1612 smittetilfælde per 100.000 indbyggere i den seneste uge ligger Danmark øverst på listen over de lande i verden, hvor den konstaterede smittespredning er højest.

Det viser en opgørelse foretaget af nyhedsbureauet AFP på baggrund af tal fra myndigheder fra Danmark og en lang række andre lande.

De seneste tal fra statistikbureauDet Our World in Data - der stammer fra 27. december - bekræfter, at Danmark er det land i verden med det højeste såkaldte incidenstal.

Tallene skal læses med det markante forbehold, at der er massiv forskel på, hvor stor en del af befolkningen der regelmæssigt bliver testet i de enkelte lande.

Danmark er blandt de lande i verden, der tester klart mest per indbygger.

Hvis man ser på andre coronanøgletal, hvor der også kan være forskellige metoder til opgørelser, står det derimod langtfra værst til i Danmark.

Danmark har i øjeblikket 105 coronaindlagte per en million indbyggere, og knap 20 lande i Europa har højere tal for indlæggelser, viser tal fra Our World in Data, der er ikke dækker samtlige lande på kontinentet.

I Bulgarien, Polen og Ungarn er tallet over 600 indlagte per en million, mens det i for eksempel Frankrig er 250. Sverige og Norge havde før jul henholdsvis 51 og 65.

Hvis man ser på coronarelaterede dødsfald, hvor der også kan være forskelle i opgørelser, havde Danmark i ugen op til jul 21 coronadødsfald per en million indbyggere. I lande som Ungarn, Slovakiet, Kroatien og Polen er tallet 4-5 gange så højt.

Omikronvarianten har gjort Europa til den region i verden, hvor den registrerede smitte har bredt sig hurtigst i løbet af den seneste uge.

Mandag viste tal fra Statens Serum Institut (SSI), at der i det seneste døgn er registreret 16.164 tilfælde af coronavirus i Danmark. Det er dansk smittetalsrekord.

Det er baseret på omkring 130.000 PCR-test.

Blandt de andre lande, der topper listen fra Our World in Data over flest konstaterede smittetilfælde i forhold til antallet af indbyggere, finder man Storbritannien, Malta, Irland og Frankrig.

Flere af dem har sat smitterekord inden for de seneste dage.

Det gælder også Island, der har registreret 672 tilfælde i det seneste døgn, skriver AFP. Frem til midten af december havde Island aldrig oplevet over 200 daglige tilfælde.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.