Badehotel opføres i træ igen

GENOPSTÅR I TRÆ: Det nedbrændte Svinkløv Badehotel genåbner i foråret 2019 som en moderne udgave af det gamle

Sådan så det ud, da det gamle, populære Svinkløv Badehotel nedbrændte natten til 26. september i fjor. (Video: René Schütze)

De store ambitioner om at genskabe et unikt badehotel er intakte, men bestyrelsen og forpagterparret, Lousie og Kenneht Toft Hansen, skruer nu ned for hastigheden med at åbne dørene for et nyt Svinkløv Badehotel.

Efter branden 26. september i fjor var planen ellers, at det populære ferie- og rekreationssted tæt ved Fjerritslev i det nordvestlige Jylland skulle slå dørene op igen i foråret 2018.

- Vi har besluttet, at hotellet genopføres i træ og åbner i sæsonen 2019 i stedet for 2018. Det sker blandt andet, fordi vi har et ønske om at genopføre et badehotel, hvor man ikke går på kompromis med planlægning og gennemførelse af genopbygningen under tidspres,.

- Vi har lagt os fast på de overordnede rammer med skitser, men først nu skal hotellet tegnes og siden bygges på fodaftrykket af det gamle, siger bestyrelsesformanden for fonden bag Svinkløv Badehotel, Steen Royberg, til Ekstra Bladet.

Bestyrelsen har netop afsluttet samtaler med otte arkitektfirmaer. Formålet var at finde det bedst egnede arkitektfirma til at sikre, at det genrejste Svinkløv Badehotel kommer til at rumme alle de kvaliteter, som gæster og personale satte pris på i de gamle nu nedbrændte træ-bygninger.

Valget faldt på arkitektfirmaet Praksis Arkitekter som totalrådgiver i projektet med at rejse et nyt populært badehotel i klitterne nær Vesterhavet.

Kede af forsinkelsen
Forpagterparret Kenneth og Louise Toft Hansen har deltaget i udvælgelsen og processen de seneste tre måneder, og de er ifølge den mandlige halvdel af de tidligere og kommende forpagtere fuldt indforståede med, at der nu vil gå et år mere inden genåbningen.

- Vi er selvfølgelig kede af udsættelsen på gæsternes og personalets vegne, men når det er sagt, så er vi kun glade for, at beslutningen om udsættelse bygger på seriøse overvejelser og på, at vi skal have bygget det rigtige hotel, siger Kenneth Toft Hansen til Ekstra Bladet.

Sådan så det gamle Svinkløv Badehotel ud, inden det brændte i september i fjor. (Privatfoto)
Sådan så det gamle Svinkløv Badehotel ud, inden det brændte i september i fjor. (Privatfoto)

Han tilføjer, at der endnu ikke er taget endelige beslutninger om, hvordan det nye hotel skal se ud.

- Der arbejdes på, at det igen bliver et badehotel bygget af træ. Det vigtigste er dog at lykkes med at genskabe den ånd, der var over det gamle hotel. Så kan det godt være, at eksempelvis vinduerne ikke kommer til at ligne de gamle, og det bliver også svært at opføre et nyt Svinkløv Badehotel med det samme lette, liflige udtryk, siger Kenneth Toft Hansen.

Freelance-opgaver i udlandet
De fleste af de i alt 45 faste og løsere ansatte på det nedbrændte hotel har fundet nyt arbejde. Det forholder sig anderledes med forpagterparret, der i de kommende år - sideløbende med at deltage i planlægningen og genopførelsen af det nye Svinkløv Badehotel - vil bruge tid på freelance-opgaver ved eksempelvis mad-events i udlandet. Senere i januar har de opgaver i Tyskland, og i april rejser parret til Grønland for at jonglere med kødgryderne.

Måbende kunne gæsterne se til, mens hotellet gik op i flammer. (Video: René Schütze)

Kenneth og Louise Toft Hansen havde netop indgået en 10-årig forpagter-aftale med fonden bag hotellet, da branden udslettede deres drøm natten til 26. september.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er finansieringen af det nye hotel ikke noget, der bekymrer fonden.

- Det er på nuværende tidspunkt for tidligt at kunne oplyse om omkostninger for genopførelsen og den endelige udformning af hotellet, siger bestyrelsesformand Steen Royberg og tilføjer, at der ikke bliver direkte tale om en kopi af det gamle, men en nyfortolkning, som rækker tre-fire generationer frem i tiden.

-  Vi kunne måske godt være færdige 1. juli 2018, men så er vi allerede midt i højsæsonen. Så vil vi hellere vente og være omhyggelige med at bygge det bedst mulige hotel. Et Svinkløv Badehotel, som aldrig må brænde igen, siger Steen Royberg.

1 af 4 Forpagter-parret Kenneth og Louise Toft Hansen ved pressemødet i dagene efter branden, da det blev fastslået, at hotellet skal genopbygges. Foto René Schütze
2 af 4 
3 af 4 De sørgelige rester af Svinkløv Badehotel, som med sin unikke beliggenhed og ånd var et historisk feriested for sine mange gæster, hvoraf flere var gengangere år efter år. Foto René Schütze
4 af 4 Sådan så det ud, da det gamle, populære Svinkløv Badehotel nedbrændte natten til 26. september i fjor. Foto René Schütze
10 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere