BBC: Mindst 210 er døde af coronavirus i Iran

Ifølge anonyme hospitalskilder skulle coronavirus i Iran have kostet mindst 210 mennesker livet i landet

Iran er det land i verden, hvor næstflest er døde af coronavirus.
(Arkivfoto) Foto: Wana News Agency/Reuters
Iran er det land i verden, hvor næstflest er døde af coronavirus. (Arkivfoto) Foto: Wana News Agency/Reuters

Mindst 210 personer er døde af coronavirus i Iran. Dødsfaldene er ikke sket i et bestemt område, men i forskellige byer rundt i landet.

Det skriver BBC Persian, som har talt med anonyme hospitalskilder.

Det er væsentligt flere end det officielle dødstal for virusset. Det er på 34. Dødstallet ville i så fald være seks gange højere.

En talsmand for det iranske sundhedsministerium afviser dog, at der skulle være 210 omkomne.

Ifølge de officielle opgørelser fra Iran er 388 personer smittet med coronavirus. Samtidig er 73 personer ifølge disse opgørelser blevet helbredt.

Flere, herunder USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, har dog spekuleret i, at Iran holder informationer tilbage om udbruddet af coronavirus i landet.

Et iransk parlamentsmedlem i byen Qom har tidligere på ugen langet ud efter de iranske myndigheder, da han mente, at myndighederne dækkede over sandheden, skriver BBC.

USA har samtidig forsøgt at række en hjælpende hånd ud.

- Vi har fremsat flere tilbud til Iran om hjælp, sagde udenrigsminister Mike Pompeo til et kongresudvalg i Washington fredag ifølge BBC.

Han udtrykker samtidig bekymring for, om Irans infrastruktur på sundhedsområdet er stærk nok.

En talsmand fra det iranske udenrigsministerium finder Mike Pompeos udtalelser om at hjælpe Iran i kampen mod coronavirus for 'latterlige'.

Iran er det eneste land ved Den Persiske Bugt, hvor borgere er døde af virusset. Der er registreret smittetilfælde i lande som Kuwait, Bahrain og Oman, skriver Reuters.

Tidligere er det kommet frem, at Irans vicesundhedsminister er blevet smittet med coronavirus. Han blev derefter sendt i karantæne.

I Sverige har yderligere fire personer fredag fået konstateret coronavirus. En af de smittede havde for nylig været i Iran, skriver SVT.