Coronadødsfald i USA overstiger for første gang 2000 på et døgn

For første gang passerer dødstallet fra virusudbruddet i USA 2000 personer i løbet af 24 timer

På et pressemøde fredag udtrykte både USA's præsident, Donald Trump, og lægen Deborah Birx forsigtig optimisme i forhold til smittespredningen i landet. Her overdrager Trump podiet til Birx, der er koordinator for Det Hvide Hus' corona-indsats. Foto: Yuri Gripas/Reuters
På et pressemøde fredag udtrykte både USA's præsident, Donald Trump, og lægen Deborah Birx forsigtig optimisme i forhold til smittespredningen i landet. Her overdrager Trump podiet til Birx, der er koordinator for Det Hvide Hus' corona-indsats. Foto: Yuri Gripas/Reuters

USA har for første gang registreret over 2000 coronarelaterede dødsfald i løbet af 24 timer. Desuden er antallet af smittede personer i USA steget til over 500.000.

Ifølge tal fra Johns Hopkins University lørdag morgen er 2021 personer døde i tidsrummet fra klokken 05.00 fredag til klokken 05.00 lørdag dansk tid.

I den tilsvarende periode i det forrige døgn var der 1904 dødsfald.

Samlet er 18.693 personer i USA døde som følge af virusudbruddet. Kun Italien har som land et højere dødstal med 18.849 dødsfald.

Antallet af smittede har ifølge Johns Hopkins-opgørelsen passeret en halv million med i alt 500.399. Heraf er omkring 29.000 blevet meldt raske igen.

Coronavirusset har ramt New York City og delstaten New York hårdest. Alene i USA's største by er der således registreret 5820 dødsfald.

I hele delstaten er næsten 175.000 personer bekræftet smittet. Det er over tre gange så mange som i nabostaten New Jersey, hvor der er registreret knap 55.000 smittede.

Fem delstater - Michigan, Californien, Massachusetts, Pennsylvania og Louisiana - har alle omkring 20.000 smittede.

Alaska, hvor befolkningstætheden er meget lav i forhold til det øvrige USA, har det laveste antal smittede af delstaterne med 246.

På sit daglige pressemøde fredag sagde USA's præsident, Donald Trump, at han tror på, at færre end 100.000 mennesker kommer til at dø i USA som følge af coronaudbruddet.

Trump ser tegn på, at kurven over smittede er ved at flade ud som resultat af, at folk både efterkommer myndighedernes opfordring om så vidt muligt at blive hjemme og holde god afstand til andre uden for hjemmet.

Også Deborah Birx, der er koordinator for Det Hvide Hus' corona-indsats, mener, at smittekurven er begyndt at flade ud.

- Det giver os stort håb, sagde hun på pressemødet ifølge Reuters.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind