Coronafrygt får minister til at afvise Merkels håndtryk

Tysklands forbundskansler blev mødt med afvæbnende smil fra sin indenrigsminister, da hun rakte hånden frem

Tysklands indenrigsminister irettesatte forbundskansler Angela Merkel, da hun mandag ville udveksle håndtryk med ham på et tidspunkt, hvor antallet af coronatilfælde i forbundsrepublikken er steget til mindst 150.

Da Merkel rakte sin hånd frem for at hilse på sin indenrigsminister, Horst Seehofer, ved et møde om migration i Berlin, smilede han afvæbnende og holdt begge sine hænder tilbage.

De lo begge, og Merkel slog ud med hånden i den tomme luft, inden hun tog plads.

Sundhedseksperter har anbefalet, at man undgår at udveksle håndtryk, da det øger risikoen for smittespredning. I weekenden var den franske sundhedsminister, Olivier Veran, en af de første, som frarådede håndtryk.

- Virussen er nu i omløb på vores territorium, og jeg anbefaler, at vi indtil videre undlader at give hånd, sagde Olivier Veran.

I Tyskland er antallet af coronatilfælde steget til 150 mandag fra 129 dagen før. Det oplyser Lothar Weiler fra Robert Koch Instituttets enhed for sygdomskontrol.

Alarmberedskabet er blevet hævet fra 'lav til moderat' til 'moderat', siger Weiler.

Myndighederne siger, at der ikke er behov for drastiske indgreb som for eksempel lukning af grænser.

Virusset er blevet spredt til 10 af de 16 tyske delstater. Over halvdelen af de bekræftede tilfælde er i Nordrhein-Westfalen - Tysklands mest folkerige delstat.

Den tiltagende frygt for smitte har medført, at desinficerende midler og andre beskyttende produkter er meldt udsolgt i mange tyske forretninger.

I Niedersachsen blev 1200 ansigtsmasker meldt stjålet fra et hospital, skriver DPA.