Coronavirus aflyser legendarisk musikfestival

Stor festival i England er aflyst. Aflysningen får ikke betydning for dens danske pendant, Roskilde Festival

Festivalen i Glatonbury i 2019. Foto: Henry Nicholls/Reuters
Festivalen i Glatonbury i 2019. Foto: Henry Nicholls/Reuters

Musikfestivalen i Glastonbury, England, der tidsmæssigt ligger lige før Roskilde-festivalen, er aflyst på grund af coronavirus, oplyser arrangørerne.

Festivalen i Glastonbury er en af verdens mest berømte musikfester og har i mange år været regnet som Roskilde-festivalens tvilling. I år kommer de to festivaler kortvarigt til at overlappe hinanden.

- Vi er så kede af at meddele dette, men er vi er nødt til at aflyse Glastonbury 2020, lyder det i en erklæring, som arrangørerne har sendt på Twitter.

Videre hedder det, at folk, der har købt biletter til 2020, vil kunne bruge dem til festivalen i 2021.

Paul McCartney og Taylor Swift var to af hovednavnene, hvor man ville fejre festivalens 50-års jubilæum. Taylor Swift er også et af hovednavnene i Roskilde.

I mange år er det hyppigt sket, at bands der optræder i Glastonbury, ugen efter dukker op på Roskilde-festivalen.

Festivalen i år i Glastonbury skulle have fundet sted fra 24. til 28. juni, mens Roskilde-festivalen indledes 27. juni.

Aflysningen i Glastonbury har imidlertid ingen betydning for Roskilde Festival, understreger talskvinde for den danske festival Christina Bilde.

- Vi forventer stadig at afholde festivalen, og vi er i fuld gang med planlægningen, siger hun i en skriftlig kommentar.

Hun forstår bekymringen fra dem, der planlægger at skulle på Roskilde Festival senere i år. Men festivalerne og deres tilgang kan ikke sammenlignes direkte, understreger hun.

Årsagen til aflysningen af Glastonbury er blandt andet, fordi festivalen har en lang opbygningsperiode, hvor tusinder af frivillige og medarbejdere samles tre måneder før festivalens start og bor og bygger op sammen.

Festivalen i Roskilde bliver opbygget på kortere tid og tættere på start, forklarer Christina Bilde.

Aflysningen af festivalen i Glastonbury vil heller ikke have betydning for Roskilde Festivals program, lyder det videre fra talskvinden.

Glastonbury ligger i det sydvestlige England. Festivalen blev indstiftet i 1970 med den lokale landmand Michael Eavis som drivkraft. Dengang med T-Rex som den første festivals hovednavn på Eavis' landejendom.

- I tider med en sådan uvished uden fortilfælde så er dette den eneste levedygtige mulighed.

- Vi er så kede af, at denne beslutning er truffet. Det var ikke et valg. Men vi ser frem til at hilse jer velkommen tilbage til disse marker næste år, og indtil da sender vi vores kærlighed og støtte til jer alle, lyder det fra Eavis og hans datter, Emily.

Der var solgt over 135.000 biletter til dette års Glastonbury-festival. De blev solgt i løbet af 34 minutter, da de blev sat til salg i oktober sidste år.