Annonce:
Annonce:

Coronavirussen har nu krævet over 3000 liv på verdensplan

De fleste dødsfald som følge af virussen er fundet sted i Kina. USA og Sydkorea rapporterer om nye dødsfald

Coronavirusset har spredt sig fra Wuhan i Kina (foto) til over 60 lande siden slutningen af sidste år. Foto: Str/Ritzau Scanpix
Coronavirusset har spredt sig fra Wuhan i Kina (foto) til over 60 lande siden slutningen af sidste år. Foto: Str/Ritzau Scanpix
Annonce:

Det samlede antal dødsfald som følge af det nye coronavirus overstiger nu 3000 på verdensplan. Heraf langt de fleste i Kina.

De seneste dødsfald i Kina er alle fundet sted i virusepicenteret Hubei-provinsen, oplyser de kinesiske sundhedsmyndigheder mandag morgen lokal tid.

Det seneste døgn har 42 personer i provinsen mistet livet. Det er en stigning sammenlignet med det forrige døgn, hvor der var 29 dødsfald.

Alene i Hubei-provinsen har 2803 personer mistet livet, siden virussen brød ud i slutningen af sidste år og krævede sit første liv i januar.

Samtidig er antallet af nye smittede i provinsen på sit laveste niveau siden slutningen af januar.

Således er der blevet registreret 196 nye smittetilfælde. Det er et stort fald sammenlignet med det forrige døgn, hvor der blev registreret 570 nye smittetilfælde.

Annonce:

Natten til mandag dansk tid er et møde mellem Kinas præsident, Xi Jinping, og Japans premierminister, Shinzo Abe, i Japan blevet aflyst som følge af smittespredningen.

Det oplyser en kilde ifølge nyhedsbureauet Reuters. Besøget var planlagt til at finde sted i begyndelsen af april. En ny dato er ikke fundet, skriver Reuters.

I Sydkorea er der blevet registreret knap 500 nye smittetilfælde det seneste døgn. Sydkorea er det land efter Kina, hvor der er registreret flest smittetilfælde.

Yderligere fire personer har desuden mistet livet som følge af virussen de seneste 24 timer i Sydkorea, hvilket bringer det samlede antal døde op på 22 personer.

Coronavirussen har spredt sig til over 60 lande.

Senest er der bekræftet det første smittetilfælde i New York i USA. Det skriver guvernør Andrew Cuomo på Twitter.

Patienten er en kvinde i 30'erne, der er blevet smittet med virussen efter at have rejst i Iran, hvor smitten har spredt sig drastisk den seneste tid.

Annonce:

Søndag lokal tid er anden person i USA død som følge af virussen, oplyser de nationale sundhedsmyndigheder.

Første amerikanske dødsfald fandt sted lørdag lokal tid, hvilket fik delstaten Washington til at erklære nødretstilstand. Begge personer er døde i delstaten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: