Dansk pige får erstatning for ikke at være voksen

Et barn skal have erstatning, fordi en virksomhed ikke ville ansætte hende - men kun en voksen

'Vi kan desværre ikke ansætte dig. Det skyldes ganske enkelt din alder, idet de promotere vi søger, som minimum skal være 20 år.'

Sådan skrev virksomheden Promotors A/S til en 16-årig pige, der havde søgt en stilling, hvor hun i supermarkeder skulle uddele vareprøver og smagsprøver på eksempelvis kaffe og alkohol.

Hun skulle køre bil

- Det kan nemlig være vanskeligt at have børn til at køre i bil ud i butikker, hvor at stå og præsentere spiritus, gode chokolader og kaffe på en god, overbevisende og troværdig måde, forklarer Danny Fogel, der er en dreven erhvervsmand og Managing Director i Promoters A/S.

Men pigen – der engang havde arbejdet i et supermarked og derfor følte sig kvalificeret - blev sur.

Skole tvang muslimsk elev til at smage svinekød

Hun følte sig forskelsbehandlet på grund af sin lave alder. Så hun klagede til Ligebehandlingsnævnet og fik ret.

’Ligebehandlingsnævnet finder ikke, at indklagede har løftet bevisbyrden for, at klagers alder ikke helt eller delvist havde betydning for afslaget på klagers ansøgning, ‘ skriver nævnet.

Danny Vogel blev pålagt at betale hende 5.000 kroner kompensation.

-En hård dom

- Det er en hård dom. Men vi betalt hende bøden. Men vi har brugt langt flere penge på advokathonorarer, siger Fogel.

Han råder andre virksomheder til i stillingsopslag og afslag på jobansøgninger sagligt og grundigt at begrunde, hvorfor børn, der ansøger, ikke er en voksen-opgave voksen.

Hit med 400.000 kroner: Jeg blev fyret for muslimsk skæg

- For sagen er jo principiel. Vi begik den fejl i vores afslag ikke at fortælle dette barn, hvorfor det ikke er en voksen, griner han.

Kuriøse sager

I årevis har Ligebehandlingsnævnets afgørelser været til debat, og for få dage siden udsendte Beskæftigelsesministeriet en pressemeddelelse, hvori der stod, at kuriøse sager om ligestilling fylder for meget i Ligebehandlingsnævnets arbejde.

 Ung mand blev vraget på grund af sit køn

Derfor har alle partier i Folketinget lavet en aftale, der skal sikre, at de såkaldte bagatelsager ikke bremser arbejdet på at modvirke forskelsbehandling og diskrimination.

Fyr ikke en gravid

- Man skal selvfølgelig ikke kunne fyres, fordi man er gravid, eller diskrimineres på grund af sin etnicitet. Det vil vi ikke acceptere, og derfor er det vigtigt, at vi har Ligebehandlingsnævnet, sagde beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S).

- Det er samtidig vigtigt, at nævnet bruger kræfterne rigtigt og ikke spilder tid på de mere bagatelagtige sager, fastslog han.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU